Το ηλεκτρονικό εμπόριο και η σημασία του στον αγροτικό τομέα

Μητροπούλου, Άννα (2004) Το ηλεκτρονικό εμπόριο και η σημασία του στον αγροτικό τομέα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap28_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (352kB)

Abstract

Το Internet είναι το αποτέλεσμα της ταχείας ανάπτυξης των υπολογιστών και των τηλεπικοινωνιών. Οι υπολογιστές μεταφέρουν πληροφορίες μέσω Πακέτων πληροφοριών, Πρωτοκόλλων TCR/IP, Routers. Παράλληλα με το Internet λειτουργεί το σύστημα World Wide Web (W.W.W.), που αποτελεί έναν από τους ταχύτερα εξελισσόμενους κλάδους του. Το Η.Ε. διακρίνεται σε έμμεσο και άμεσο, και σκοπός του είναι η εκτέλεση των επιχειρησιακών συναλλαγών μέσα από διάφορα δίκτυα. Οι πληροφορίες διακινούνται από τον έναν υπολογιστή στον άλλον, μέσω του δικτύου, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου, καθώς και την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των πληροφοριών. Το Η.Ε. επίσης επιτρέπει την ικανοποιητική υποστήριξη για μοιραζόμενες επιχειρηματικές εργασίες, άσχετα με τη φύση τους και δίχως να λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική τους θέση ή η χρονολογική τους τοποθέτηση. Επιπλέον υπάρχει το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail), το οποίο μας προσφέρει έναν γρήγορο και οικονομικό τρόπο αποστολής μηνυμάτων. Το Η.Ε. επίσης επιτρέπει την ικανοποιητική υποστήριξη για μοιραζόμενες επιχειρηματικές εργασίες, άσχετα με τη φύση τους και δίχως να λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική τους θέση ή η χρονολογική τους τοποθέτηση. Επιπλέον υπάρχει το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail), το οποίο μας προσφέρει έναν γρήγορο και οικονομικό τρόπο αποστολής μηνυμάτων και τέλος, μια από τις σημαντικότερες εφαρμογές του Η.Ε. είναι τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Το Διαδίκτυο προσφέρει μια καινούργια πηγή πληροφοριών, καθώς επίσης και έναν αναπτυσσόμενο χώρο αγοράς. Η ποικιλία των εφαρμογών που αναπτύσσονται για τον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων συμπεριλαμβάνει τις εφαρμογές στο χώρο αγοραπωλήσεων, καθώς επίσης και σε πηγές πληροφοριών. Οι ηλεκτρονικοί χώροι αγοραπωλήσεων αναμένεται να προβληθούν σαν την κυρίαρχη δύναμη στο Η.Ε. Παρόλα αυτά, μια αναπτυσσόμενη γνώση για το Διαδίκτυο στη χρήση της γεωργίας δεν εγγυάται ότι η χρήση του είναι για επιχειρηματικούς λόγους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Θεοδοσίου Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Ηλεκτρονικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων, Νομοθεσία ηλεκτρονικού εμπορίου, Internet businness
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα - Μάρκετινγκ
Η > Ηλεκτρονικό εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 16 Mar 2015 10:19
Last Modified: 30 Mar 2015 12:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/785

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top