Οι κυριότερες ζωανθροπωνόσοι που μεταδίδουν τα ζώα συντροφιάς

Παπαδημητρίου, Αποστολία (2009) Οι κυριότερες ζωανθροπωνόσοι που μεταδίδουν τα ζώα συντροφιάς. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp7_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (134kB)

Abstract

Το θέμα των λοιμωδών νοσημάτων αποκτά άλλη βαρύτητα όταν σχετίζεται με την δημόσια υγεία, μιας και υπάρχουν λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται στον άνθρωπο. Η ανάγκη για την εξάλειψη αυτών κρίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Επίσης κρίνεται επιτακτική η έρευνα των νοσημάτων αυτών και η επιστημονική απάντηση κάποιων ερωτημάτων όπως, αν και πώς ακριβως γίνεται η μετάδοση, ποια είναι η πρόληψη και η θεραπεία των νοσημάτων αυτών ειδικά όταν σχετίζονται με παιδιά, ηλικιωμένους ή με ασθενείς κοινωνικές ομάδες. Παρακάτω αναλύονται τα νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, οι λεγόμενες δηλαδή ''ζωανθρωπονόσοι''. Η πολυσυζητημένη Λεϊσμανίωση του σκύλου, η Δερματοφυτίαση ή αλλιώς μυκητίαση που αφορά όλα τα κατοικίδια ζώα, η Τοξοπλάσμωση, ένα '' αναίσθητο'' νόσημα που νόσημα που απασχολεί πιο πολύ τισ έγκυες γυναίκες, η Λεπτοσπείρωση του σκύλου και τέλος η λύσσα που ευτυχώς τείνει να εξαλειφθεί.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λεωνίδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Λοιμώδη νοσήματα ζώων, Μεταδοτικά νοσήματα ζώων σε ανθρώπους, Τοξοπλάσμωση, Λύσσα, Δερματοφυτίαση, Λεϊσμανίωση
Subjects: Κ > Κατοικίδια ζώα
Λ > Λοιμώδη νοσήματα
Ζ > Ζώα - Ασθένειες
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 16 Mar 2015 09:56
Last Modified: 01 Apr 2015 11:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/780

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top