Εργασιακές σχέσεις: δικαιώματα και υποχρεώσεις εργαζομένων

Χατζηϊωαννίδης, Νικόλαος (2004) Εργασιακές σχέσεις: δικαιώματα και υποχρεώσεις εργαζομένων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap1_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (295kB)

Abstract

Οι εργασιακές σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στον παραγωγικό τομέα και συνδέονται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική πρόοδο των εργαζομένων και επομένως και του ίδιου του κράτους. Σήμερα οι εργασιακές σχέσεις των μισθωτών και των εργοδοτών βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα και αυτό βοηθάει τόσο στην παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη, όσο και στο να δημιουργείται ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους εργαζομένους. Στην αρχή της εργασίας θα ασχοληθούμε με το εργατικό δίκαιο και την ανάπτυξη σημαντικών θεμάτων της εργατικής νομοθεσίας, μεταξύ των εργαζομένων, των εργοδοτών και του κράτους. Έτσι θα πούμε για τις υποχρεώσεις του μισθωτού προς τον εργοδότη του και για την εργασία που παρέχει, αλλά και τις υποχρεώσεις του εργοδότη προς τους μισθωτούς του και το κράτος. Θα εξετάσουμε τα είδη των συμβάσεων εργασίας, την περίπτωση της εργασίας των ανηλίκων, που είναι σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, τα ειδικά βιβλία καταχώρησης νεοπροσλαμβανομένου προσωπικού και τα βιβλιάρια υγείας τα οποία πρέπει να έχουν ορισμένες κατηγορίες μισθωτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Βακαλοπούλου Ευαγγελία
Uncontrolled Keywords: Εργατικό Δίκαιο, Απεργία, Μισθός, Εργασία ανηλίκων, Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας
Subjects: Ε > Εργασία και εργαζόμενοι
Ε > Εργατικό δίκαιο
Υ > Υγιεινή και ασφάλεια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 16 Mar 2015 09:00
Last Modified: 16 Mar 2015 09:00
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/774

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top