Ο ρόλος και η σημασία της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα: προβλήματα και προοπτικές

Παπαδοπούλου, Συμέλα (2004) Ο ρόλος και η σημασία της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα: προβλήματα και προοπτικές. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap33_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (893kB)

Abstract

Η ελαιοκομία αποτελεί τον πιο σημαντικό κλάδο της Ελληνικής Δενδροκομίας. Η καλλιέργεια της ελιάς, που είναι από τις πιο παλιές γεωργικές ασχολίες του ανθρώπου στις Μεσογειακές Χώρες, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην πρω¬τογενή και δευτερογενή παραγωγή. Με τα προβλήματα αυτά ασχολούνται πολλά Ινστιτούτα στις χώρες που καλλιεργείται η ελιά και τον ευρύτερο συντονισμό για επίλυση των προβλημάτων αυτής έχει αναλάβει το Διεθνές Συμβούλιο του Ελαιολάδου. Παρόλα αυτά οι γνώσεις μας σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια της ελιάς θεωρούνται σχετικά περιορισμένες. Στη Χώρα μας παρουσιάζεται έντονη η ανάγκη να συγκεντρωθούν και να πα¬ρουσιασθούν τα σύγχρονα δεδομένα της ελαιοκομικής έρευνας στο ελληνικό κοινό. Αξιόλογες προσπάθειες έχουν γίνει από επιστήμονες που ασχολούνται με τα προβλήματα της ελιάς με την έκδοση σχετικών δημοσιευμάτων.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ποικιλίες ελιάς, Κατηγορίες ελαιολάδου, Ανταγωνισμός κλάδου ελαιολάδου
Subjects: Ε > Ελαιουργία και ελαιουργεία
Ε > Ελιά - Ελλάδα
Ο > Οικονομική ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 16 Mar 2015 08:36
Last Modified: 31 Mar 2015 11:07
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/771

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top