Η χρήση των φυτοφαρμάκων και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον

Πυρουλάκη, Βασιλική and Φωσκόλου, Δήμητρα (2004) Η χρήση των φυτοφαρμάκων και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap29_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (348kB)

Abstract

Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να παρουσιαστούν οι κατηγορίες των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται περισσότερο, αλλά και οι αυξομειώσεις στις ποσότητες παραγωγής και κατανάλωσης, εξαγωγών και εισαγωγών. Οι κατηγορίες των φυτοφαρμάκων αυτών είναι τα εντομοκτόνα, τα ζιζανιοκτόνα και τα μυκητοκτόνα – βακτηριοκτόνα. Στο κεφάλαιο 2 θα παρουσιαστούν οι ποσότητες παραγωγής και κατανάλωσης των παραπάνω φυτοφαρμάκων, καθώς και οι ποσότητες των ιδίων φυτοφαρμάκων που έχουν εισαχθεί και εξαχθεί από και προς την Ελλάδα. Ακόμη θα σχολιαστούν οι αυξομειώσεις των ποσοτήτων αυτών. Το κεφάλαιο 2 συμπεριλαμβάνει τις επιπτώσεις που έχει η χρήση των φυτοφαρμάκων στο περιβάλλον και κατά συνέπεια στον άνθρωπο. Το κεφάλαιο 3 θα περιλαμβάνει τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύουν για τη χρήση φυτοφαρμάκων, αλλά και την Κοινή Αγροτική Πολιτική που ακολουθούν οι χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε. Το κεφάλαιο 4 θα περιλαμβάνει την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η βιολογική γεωργία. Ακόμη θα αναλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, αλλά και παλαιότερα η βιολογική γεωργία. Επίσης θα αναφερθεί η ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία για τη βιολογική γεωργία.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Εντομοκτόνα, Ζιζανιοκτόνα, Βακτηριοκτόνα, Βιολογική καταπολέμηση ασθενειών
Subjects: Β > Βιολογική γεωργία
Φ > Φυτοφάρμακα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 16 Mar 2015 08:26
Last Modified: 17 Mar 2015 11:51
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/769

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top