Η επίδραση του ελλεβόρου του κυκλόφυλλου σε γαστρεντερικά παράσιτα σε πρόβατα κατά την γαλακτοπαραγωγή και η επίδραση του στην μικροβιακή χλωρίδα του γάλακτος

Κοντογιάννης, Χαράλαμπος (2010) Η επίδραση του ελλεβόρου του κυκλόφυλλου σε γαστρεντερικά παράσιτα σε πρόβατα κατά την γαλακτοπαραγωγή και η επίδραση του στην μικροβιακή χλωρίδα του γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp26_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (933kB)

Abstract

Τα γαστρεντερικά παράσιτα είναι αιτία μολύνσεων στα περισ-σότερα συστήματα παραγωγής των μικρών μηρυκαστικών σε παγκόσμια κλίμακα. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη γα-στρεντερικών παρασίτων που μολύνουν το ζωικό κεφάλαιο. Από αυτά μόνο λίγα είδη παρασίτων προκαλούν ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα και πολλές φορές με καταστρεπτικά αποτελέσματα στην οικονομική βιωσιμότητα της κτηνοτροφικής μονάδας, κα-θώς ο γαστρεντερικός παρασιτισμός έχει άμεσο αντίκτυπο στην αποδοτικότητα των ζώων. Η γνώση του κύκλου ζωής των παρασίτων είναι ουσιαστική για τον έλεγχό τους. Η συμβατική μέθοδος ελέγχου των γαστρε-ντερικών παρασίτων με τη χρήση των συνθετικών χημειοθερα-πευτικών ανθελμινθικών φαρμάκων έχει επιφέρει ανησυχίες σχε-τικά με την ασφάλεια των τροφίμων, ιδιαίτερα στα χημικά υπο-λείμματα στο κρέας και το γάλα. Ο αναποτελεσματικός χημικός έλεγχος του γαστρεντερικού παρασιτισμού με την αυξανόμενη ανάπτυξη της ανθεκτικότητας των γαστροεντερικών παρασίτων προς τα ανθελμινθικά φάρμακα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έ-χουν στρέψει το ενδιαφέρον προς εναλλακτικές μεθόδους θερα-πείας για την υγεία του ζωικού κεφαλαίου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ρουκάς Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Γαστρενερικά παράσιτα προβάτων, Μικροβιακή χλωρίδα
Subjects: Π > Παράσιτα (Ζώα)
Ζ > Ζώα - Ασθένειες
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 15 Mar 2015 15:12
Last Modified: 01 Apr 2015 11:17
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/760

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top