Παραγωγή τυριού φέτας (αιγοπρόβειας) υψηλής ποιότητας από τη βιομηχανία γάλακτος «ΝΕΟΓΑΛ» και υφιστάμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος

Κωνσταντινίδου, Λεμονιά (2004) Παραγωγή τυριού φέτας (αιγοπρόβειας) υψηλής ποιότητας από τη βιομηχανία γάλακτος «ΝΕΟΓΑΛ» και υφιστάμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap52_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (284kB)

Abstract

Φιλοσοφία της οικογένειας ΝΕΟΓΑΛ είναι κατά την παραγωγή όλων των προϊ- όντων της, να χρησιμοποιείται άριστη πρώτη ύλη. Για τον λόγο αυτό δεν κάνει εισαγωγή γάλακτος από το εξωτερικό αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μέσα από την Ένωση γαλακτοκομικών συνεταιρισμών Νόμου Δράμας, Καβάλας, Σερρών που διακινεί τις ζωοτροφές για τους παραγωγούς μέλη της ελέγχει και την προέλευση ζωοτροφών. Δεν χρησιμοποιούνται ζωοτροφές από μεταλλαγμένα υποπροϊόντα. Δεν είναι τυχαίο που η Greenpeace έχει τα προϊόντα της ΝΕΟΓΑΛ ανελλιπώς πρώτα στη λίστα της. Η ΝΕΟΓΑΛ μέσω της ζώνης γάλακτος βοηθάει με τεχνογνωσία αλλά και με συμβουλές οικονομικού περιεχομένου ώστε οι παραγωγοί της να είναι βιώσιμοι και ταυτόχρονα να παράγουν υγιεινό γάλα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νίκλης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: HACCP, ΙSO 9001:2000, Υποπροϊόντα φέτας, Ποιοτικός έλεγχος, Μικροβιολογικοί κίνδυνοι τροφίμων
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 15 Mar 2015 14:00
Last Modified: 01 Apr 2015 09:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/755

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top