Η παραγωγή και εμπορία του ελληνικού βαμβακιού στο παγκόσμιο περιβάλλον και η επίδραση της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής

Κοσμάς, Ζαχαρίας (2004) Η παραγωγή και εμπορία του ελληνικού βαμβακιού στο παγκόσμιο περιβάλλον και η επίδραση της νέας κοινής αγροτικής πολιτικής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap45_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (452kB)

Abstract

Το βαμβάκι είναι ένα προϊόν το οποίο καλλιεργείται σε περισσότερες από 90 χώρες και σε πολλές από αυτές αποτελεί κύρια πηγή εισοδήματος. Για την Ελλάδα είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της γεωργίας αλλά και πορεία της Οικονομίας γενικότερα. Η καλλιέργειά του στηρίζει 300.00 περίπου αγροτικές οικογένειες. Είναι το προϊόν με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο Ακαθάριστο Γεωργικό Προϊόν της χώρας. Η πορεία της βαμβακοκαλλιέργειας στην Ελλάδα συνδέεται άμεσα με την Κ.Α.Π. Έτσι από το 1981, παρουσιάζεται μια σημαντική αύξηση του όγκου παραγωγής και των καλλιεργούμενων εκτάσεων, η οποία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο από το 1992 (Αναθεώρηση της Κ.Α.Π.). Το βαμβάκι καλλιεργείται σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, στη Θεσσαλία, στη Κεντρική Μακεδονία, στη Θράκη και στη περιοχή της Θήβας και της Λειβαδιάς.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Βαμβακοκαλλιέργεια, Κοινή Οργάνωση Αγοράς (Κ.Ο.Α.), Προοπτικές ανάπτυξης, Διεθνές εμπόριο, Παγκόσμια αγορά
Subjects: Β > Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Κ > Κοινή Αγροτική Πολιτική
Π > Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 15 Mar 2015 13:46
Last Modified: 31 Mar 2015 08:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/751

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top