Συντήρηση γαλακτοκομικών προϊόντων και η επίδραση της σε αυτά = Preservation of dairy products and its effects on them

Γκούσιος, Γρηγόριος (2004) Συντήρηση γαλακτοκομικών προϊόντων και η επίδραση της σε αυτά = Preservation of dairy products and its effects on them. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap22_2004.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (539kB)

Abstract

Το γάλα και τα προϊόντα του αποτελούν βασική τροφή για τον άνθρωπο, σε όλες τις ηλικίες και ιδίως για τα παιδία. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τροφές εξαιτίας της μεγάλης του περιεκτικότητας σε ασβέστιο, που είναι η υψηλότερη σε σχέση με τις άλλες τροφές και την παροχή πρώτης ποιότητας πρωτεϊνών στον οργανισμό. Το γάλα εξαιτίας των πλούσιων θρεπτικών συστατικών του θεωρείται πλήρης τροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά αποτελεί και ιδανικό υπόστρωμα για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Έτσι αναπτύχθηκαν τεχνικές με σκοπό να προσφέρουν ένα πιο ασφαλές, ευχάριστο και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής προϊόν. Στην εργασία αυτή, δίνεται αναλυτικά η σύσταση του νωπού γάλακτος καθώς και όλα τα είδη των μικροοργανισμών που μπορεί να βρεθούν σε αυτό. Αναφέρονται βασικές τεχνικές συντήρησης (π.χ. παστερίωση, αποστείρωση) του γάλακτος και των προϊόντων του. Ακόμα γίνεται εκτενής αναφορά στις επιδράσεις που έχουν αυτές οι μέθοδοι συντήρησης στα στοιχεία και τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος και των προϊόντων του.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λαλάς Σταύρος
Uncontrolled Keywords: Συστατικά του γάλακτος, Θερμική επεξεργασία γάλακτος, Τύποι γάλακτος, Συντήρηση τροφίμων
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 15 Mar 2015 08:08
Last Modified: 01 Apr 2015 11:53
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/731

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top