Αγροτική ανάπτυξη Νομού Εύβοιας

Σκούρου, Μαρία (2008) Αγροτική ανάπτυξη Νομού Εύβοιας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap49_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (168kB)

Abstract

Η Στερεά Ελλάδα με το νησί Εύβοια να καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της χώρας, είναι η δεύτερη σε μέγεθος γεωγραφική περιφέρεια της Ελλάδας και αποτελεί αυτόνομη διοικητική περιφέρεια από την οποία εξαιρείται η περιφέρεια περιοχής πρωτευούσης. Στην ίδια διοικητική περιφέρεια περιλαμβάνονται ακόμη τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ένα τμήμα της Πελοποννήσου, τα Κύθηρα και η Σκύρος. Η Εύβοια αποτελούσε το ανατολικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, όμως η καταβύθιση επιμήκους τμήματος διαμόρφωσε τη σημερινή μορφολογία. Ανάμεσα στη Στερεά και την Εύβοια είναι ο βόρειος και ο νότιος Ευβοϊκός, ενώ η Εύβοια βρέχεται από την ανατολική μεριά από το Αιγαίο Πέλαγος. Απαρτίζεται από τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Εύβοιας. Η οικονομία της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στηρίζεται σε πολλούς τομείς παραγωγής. Η γεωργία είναι αρκετά ανεπτυγμένη στις περισσότερες περιοχές και τα κυριότερα προϊόντα της αγροτικής παραγωγής είναι τα σιτηρά, τα κηπευτικά, το ελαιόλαδο, τα σταφύλια και το κρασί. Ανεπτυγμένη είναι ακόμα η κτηνοτροφία, η πτηνοτροφία και η μελισσοκομία. Σημαντική ακόμη είναι η παραγωγή ορυκτών πετρωμάτων και μεταλλευμάτων μια και το υπέδαφος της Στερεάς είναι πολύ πλούσιο σε ορυκτά όπως ο βωξίτης, ο λευκόλιθος και άλλα ορυκτά. Αναπτυγμένος είναι ακόμα ο βιομηχανικός κλάδος, αλλά και ο τουρισμός.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Εύβοια, Γεωργία (Εύβοια), Κτηνοτροφία (Εύβοια), Αγροτουρισμός (Εύβοια), Δασοκομία (Εύβοια), Αλιεία (Εύβοια)
Subjects: Α > Αγροτική ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 14 Mar 2015 15:35
Last Modified: 18 Mar 2015 07:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/698

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top