Παρουσίαση E.A.Σ. Φλώρινας

Σκένδος, Ευάγγελος (2008) Παρουσίαση E.A.Σ. Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap60_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στη χώρα μας οι αγροτικοί συνεταιρισμοί εμφανίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, ενώ ο πρώτος συνεταιριστικός νόμος ψηφίστηκε το 1914 (Ν. 602/1914). Καθυστερημένα σε σχέση με ορισμένες δυτικοευρωπαϊκές χώρες και η καθυστέρηση σχετίζεται με τη ανάπτυξη των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής στη χώρα μας. Το ΜΕΡΟΣ Α ́ χωρίζεται σε τρία κεφάλαια, στην εισαγωγή του πρώτου κεφαλαίου γίνεται προσπάθεια να δοθεί ένας ορισμός του συνεταιρισμού , παρακάτω, γίνεται αναφορά στην εξέλιξη του συνεταιριστικού κινήματος διεθνώς, στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται εκτενής αναφορά στην εξέλιξη του συνεταιρισμού στην Ελλάδα. Στο τρίτο κεφάλαιο παρατίθενται οι πρόσφατοι νόμοι 2369/1993 και 2810/2000 με τα άρθρα για τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις σε μια προσπάθεια να γίνει πιο εύκολα κατανοητό στον αναγνώστη αυτής της εργασίας το τέταρτο κεφάλαιο που πραγματοποιείται η παρουσίαση της Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης της Φλώρινας . Ακολουθεί η παρουσίαση της Ε.Α.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ με όλα τα στοιχεία της (ιστορικό, καταστατικό, δραστηριότητες, πάγια, λογιστική οργάνωση). Ακολουθεί το παράρτημα και μερικές προοπτικές για την ανάπτυξη του συνεταιριστικού κινήματος. Η εργασία κλείνει με την αναφορά στην βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκαν για την σύνταξη της εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μιτσκίνης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Πρωτοβάθμιος συναιτερισμός, Κανονισμός λειτουργίας, Οικονομικός έλεγχος, Ειδικά Αποθεματικά Κεφάλαια
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Σ > Στρατηγικός σχεδιασμός
Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 14 Mar 2015 15:23
Last Modified: 16 Nov 2015 13:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/696

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top