Η ανάπτυξη του Νομού της Φλώρινας μέσω του αγροτουρισμού - χειμερινού τουρισμού και των προϊόντων φασολιού και κρασιού

Ρέντας, Θεοδόσης (2008) Η ανάπτυξη του Νομού της Φλώρινας μέσω του αγροτουρισμού - χειμερινού τουρισμού και των προϊόντων φασολιού και κρασιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap52_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Θέμα της παρούσας πτυχιακή εργασία είναι η ανάπτυξη του νομού Φλώρινας μέσω του αγροτουρισμού, του χειμερινού τουρισμού καθώς την παραγωγή του φασολιού και του κρασιού. Ο αγροτουρισμός και ο χειμερινός τουρισμός αποτελούν μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία αυτού του τόπου, ενώ παράλληλα έχουν σαν σκοπό να αναδείξουν το φυσικό πλούτο της περιοχής. Μέσα από αυτήν την ανάλυση οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η αξιοποίηση των φυσικών και ανθρώπινων πόρων, στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προσέγγισης προσαρμοσμένου πάντα στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής, θα αποτελέσει το μοχλό και την κινητήριο δύναμη για μια βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη. Τέλος θα γίνει αναφορά στην παραγωγή φασολιού και κρασιού του νομού Φλώρινας αναδεικνύοντας την υπεροχή τους ως τρόφιμ ο και ποτό αντίστοιχα. Η παραγωγή του φασολιού και του κρασιού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί τα κύρια τοπικά προϊόντα της περιοχής , όπου είναι η κύρια απασχόληση και πηγή εσόδων του τόπου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μιτσκίνης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: Οινοποιητική δραστηριότητα, Μαγειρική, Φασόλια, Επενδύσεις, Επιχειρηματική δραστηριότητα(Φλώρινα)
Subjects: Α > Αγροτουρισμός
Φ > Φλώρινα (Ελλάδα ) - Εμπόριο
Φ > Φασόλια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 14 Mar 2015 12:58
Last Modified: 16 Nov 2015 09:10
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/692

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top