Ποιοτικός έλεγχος ελαιολάδου

Πίντζου, Μαρία (2008) Ποιοτικός έλεγχος ελαιολάδου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap_68_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (965kB)

Abstract

Το πρώτο κεφάλαιο της πτυχιακής αυτής εργασίας, αναφέρεται στην προέλευση της ελιάς, στην ελιά και τον ελαιόκαρπο από βοτανική σκοπιά, την ανάλυση και περιγραφή των παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου καθώς και το πότε αρχίζει να αναπτύσσεται και να ωριμάζει ο καρπός. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στη συγκομιδή του ελαιοκάρπου, τοχρόνο καθώς και τους τρόπους συγκομιδής του. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται και περιγράφονται όλοι εκείνοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται μια αναφορά στα συστατικά του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου. Στο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρω τα κριτήρια ποιότητας του ελαιολάδου και τις μεθόδους ελέγχου για την ποιότητα του ελαιολάδου. Το επόμενο κεφάλαιο περιλαμβάνει τις κύριες αλλοιώσεις του ελαιολάδου και τον τρόπο που γίνεται η νοθεία του, ο τρόπος που μπορεί να ανιχνευτεί καθώς και τα πρόσθετα μέτρα που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία του καταναλωτή. Στο έβδομο κεφάλαιο θα αναλύσουμε τις χημικές επεξεργασίες και μεταχειρίσεις που δέχεται το ελαιόλαδο.Το όγδο κεφάλαιο αφορά την τυποποίηση και συσκευασίατου ελαιολάδου, τα στοιχεία που αναγράφονται πάνω στα δοχεία, τουςμδιεθνείς εμπορικούς κανονισμούς και προδιαγραφές που καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου καθώς και τα στοιχεία που αναγράφονται ότανμεταφέρεται μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου. Το ένατο κεφάλαιο αναφέρεται στην αποθήκευση, και τους τρόπους προσδιορισμού της αντοχής του ελαιολάδου στην οξείδωση, τη διάρκεια ζωής καθώς την θερμοκρασία αποθήκευσης του ελαιολάδου. Στο δέκατο κεφάλαιο περιλαμβάνει τα υποπροϊόντα ελαιουργίας που είναι η ελαιοπυρήνας και τα απόνερα και αναλύεται η σύνθεσή τουελαιολάδου. Στο ενδέκατο κεφάλαιο υπάγεται η διασφάλιση της ποιότητας. Περιλαμβάνει τις απαιτήσεις του συστήματος, τους κινδύνους που απειλούν το ελαιόλαδο, το διάγραμμα haccp παραγωγής ελαιολάδου και άλλα θέματα όσον αφορά την διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων. Και τέλος, το δωδεκατο κεφάλαιο γνωστοποιείται η ισχύουσα κοινοτική και εθνική νομοθεσία για το ελαιόλαδο .

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μητλιάγκα Παρασκευή
Uncontrolled Keywords: Συγκομοιδή ελαιόκαρπος, Ελαιοπυρήνας, Ανάπτυξη και ωρίμανση του καρπόυ, Ποιοτικές προδιαγραφές, HACCP
Subjects: Ε > Ελαιουργία και ελαιουργεία
Ε > Ελαιόλαδο
Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 14 Mar 2015 12:52
Last Modified: 14 Nov 2015 18:33
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/691

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top