Ασηπτική επεξεργασία των τροφίμων

Τσάνα, Αναστασία (2008) Ασηπτική επεξεργασία των τροφίμων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap93_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (610kB)

Abstract

Η πτυχιακή εργασία έχει γίνει πάνω στην ασηπτική επεξεργασία των τροφίμων. Παρουσιάζεται μια γενική αναφορά για τη ασηπτική επεξεργασία ως τεχνολογία, όπου παρουσιάζονται τα στάδια της επεξεργασίας, την επίδραση της σε συγκεκριμένα προϊόντα π.χ. τομάτα, χυμός φρούτων και γάλα, και τέλος οι κανόνες υγιεινής της παραγωγής των προϊόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλύεται ο ποιοτικός έλεγχος που περιγράφεται με χημικές αλλά και μικροβιολογικές αναλύσεις, καθώς και με τον συστηματικό έλεγχο της συσκευασίας. Τέλος οι πληροφορίες για την εργασία συγκεντρώθηκαν από την ελληνική και ξένη βιβλιογραφία αλλά και πηγές από το internet τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις ξένες διευθύνσεις αλλά και από διάφορα και άρθρα και περιοδικά << Τρόφιμα & Ποτά>>. Για την κατανόηση της εργασίας αλλά και την διευκόλυνση χρησιμοποιήθηκαν ως βοηθήματα πίνακες , διαγράμματα και σχήματα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ωμική θέρμανση, HTST ή UHT θερμική επεξεργασία, Έγχυση υπέρθερμου ατμού, Αποστείρωση ή παστερίωση του προϊόντος, Επίδραση στο γάλα, Επίδραση στα οπωροκηπευτικά, Ποιοτικός έλεγχος
Subjects: Π > Ποιοτικός έλεγχος
Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 14 Mar 2015 08:29
Last Modified: 16 Nov 2015 15:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/681

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top