Καλλιεργούμενες ποικιλίες σταφυλιών για κρασί στην Ελλάδα και η υφιστάμενη νομοθεσία για το διαχωρισμό των κρασιών με βάση την προέλευση τους

Τζούμα, Αικατερίνη (2008) Καλλιεργούμενες ποικιλίες σταφυλιών για κρασί στην Ελλάδα και η υφιστάμενη νομοθεσία για το διαχωρισμό των κρασιών με βάση την προέλευση τους. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap66_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στην πτυχιακή διατριβή θα αναφερθούν οι σημαντικές οινοποιήσιμες λευκές και ερυθρές ποικιλίες σταφυλιών της Ελλάδας καθώς θα γίνει αναφορά των χαρακτηριστικών τους αλλά και των τόπων στους οποίους καλλιεργούνται. Επίσης θα αναφερθεί στους τύπους και στις κατηγορίες οίνων σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα έτσι ώστε να γνωρίσουμε τα κρασιά και να επιλέγουμε αυτό το οποίο ανήκει στην προτίμηση του κάθε καταναλωτή. Οι Οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι πάρα πολλές. Υπάρχουν οι γνωστές γηγενείς ποικιλίες αλλά συναντούμε και ορισμένες διεθνείς. Η ποιότητα του κρασιού, εξαρτάται από την ποικιλία, το κλίμα, το έδαφος αλλά και από τον άνθρωπο. Η νομοθεσία που αφορά στο κρασί και έχει ως πρώτο στόχο να προστατέψει την υγεία του καταναλωτή, κατατάσσει τους οίνους σε διάφορους τύπους και κατηγορίες.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Αμπέλι, Κρασί, Ποικιλίες σταφυλιών, Νομοθεσία οίνου
Subjects: Ο > Οίνος και οινοποιία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 14 Mar 2015 08:16
Last Modified: 16 Nov 2015 14:50
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/679

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top