Μήλα και ροδάκινα στον αγροτικό συνεταιρισμός Άρνισσας

Παπαδοπούλου, Κυριακή (2008) Μήλα και ροδάκινα στον αγροτικό συνεταιρισμός Άρνισσας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap_82_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Ο συνεταιρισμός εμφανίστηκε σαν ανάγκη να προστατέψει τα κύρια συμφέροντα των αδύνατων οικονομικά οικογενειακών αγροτικών εκμεταλλεύσεων όσο αυτό είναι δυνατό στα πλαίσια του σημερινού οικονομικού-κοινωνικού συστήματος. Η δενδροκομία είναι ένας από τους δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Γεωργίας. Η μηλοκαλλιέργεια αποτελεί για τη χώρα μας τη τέταρτη σε σπουδαιότητα δενδροκομική καλλιέργεια. Από τις ποικιλίες της μηλιάς πιο πολύ έχουν διαδοθεί η Golden Delicious και οι διάφορες κόκκινης απόχρωσης ποικιλίες Delicious , η Mutsu και η Granny Smith . Πρώτη σε παραγωγή μήλων στην Ελλάδα έρχεται η Μακεδονία, δεύτερη έρχεται η Θεσσαλία, τρίτη η Πελοπόννησος. Σπουδαιότερες περιοχές παραγωγής μήλων είναι ο νομός Πέλλας, ο νομός Ημαθίας, ο νομός Κοζάνης, ο νομός Φλώρινας, ο νομός Καστοριάς, ο νομός Λάρισας, ο νομός Μαγνησίας, και τέλος ο νομός Αρκαδίας. Η δεύτερη σε σπουδαιότητα καλλιέργεια στην Ελλάδα είναι η καλλιέργεια της ροδακινιάς. Η ροδακινιά είναι δένδρο φυλλοβόλο μετρίου μεγέθους. Οι ποικιλίες της ροδακινιάς είναι οι επιτραπέζιες ποικιλίες, οι ποικιλίες της νεκταρινιάς και τα συμπύρηνα ροδάκινα. Στην χώρα μας καλλιεργείται κυρίως στην Μακεδονία.Ο αγροτικός συνεταιρισμός της Άρνισσας έχει συνδέσει το όνομα του με τις δύο αυτές καλλιέργειες. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρνισσας είναι Ομάδα Παραγωγών μέσω της οποίας διακινούνται αγροτικά προϊόντα όπως μήλα ροδάκινα επιτραπέζια και συμπύρηνα, νεκταρίνια. Ιδρύθηκε το 1927 με την επωνυμία Γ.Π.Σ. ΑΡΝΙΣΣΑΣ. Η Άρνισσα ανήκει στον Ν. Πέλλας.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Εμπορική δραστηριότητα, Καλλιέργεια οπωροκηπευτικών(Άρνισσα), Επιχειρησιακό πρόγραμμα, Μήλα
Subjects: Κ > Κερασιά
Ρ > Ροδακινιά
Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 14 Mar 2015 07:44
Last Modified: 14 Mar 2015 07:49
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/676

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top