Κανόνες ορθής βιομηχανικής πρακτικής στην οινοποιία

Παπαδόπουλος, Ευάγγελος (2008) Κανόνες ορθής βιομηχανικής πρακτικής στην οινοποιία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap24_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ο βασικός στόχος της εργασίας είναι να επιδείξει τις βασικές πρακτικές που πρέπει να ακολουθούνται στους αμπελώνες και στα οινοποιεία, ώστε να παράγεται ένα ασφαλές προϊόν τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τον καταναλωτή. Ο ανταγωνισμός στην παραγωγή και διάθεση του οίνου, αλλά και οι απαιτήσεις των καταναλωτών ως προς την ποιότητά του καθιέρωσαν την εφαρμογή του κώδικα Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής (GMP) αλλά και του συστήματος Ανάλυσης Κινδύνων στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (HACCP) στα οινοποιεία. Η ανάπτυξη και η εφαρμογή τους υλοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό με πολύ καλή γνώση οινολογίας. Η διοίκηση του οινοποιείου δεσμεύεται για την εγκατάσταση και τη συνεχή υποστήριξή του έτσι, μικροβιολογικοί, χημικοί και φυσικοί κίνδυνοι, που επηρεάζουν δυσμενώς την ασφάλεια του οίνου μπορούν να ελεγχθούν για να εξαφανιστούν ή να ελαχιστοποιηθούν.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπουλούμπαση Ελισάβετ
Uncontrolled Keywords: Σταφύλια, Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής (Good Manufacturing Practice), (HACCP), Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GAP), Κανόνες υγιεινής
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 14 Mar 2015 07:37
Last Modified: 16 Mar 2015 13:10
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/675

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top