Το σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης στη καλλιέργεια βιομηχανικού ροδάκινου στον Α.Σ. Άρνισσας (Πρότυπα AGRO 2-1 ΚΑΙ 2-2)

Τσιάμη, Αικατερίνη (2006) Το σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης στη καλλιέργεια βιομηχανικού ροδάκινου στον Α.Σ. Άρνισσας (Πρότυπα AGRO 2-1 ΚΑΙ 2-2). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap37_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής ορίζεται ως ένα πολυδιάστατο δυναμικό σύστημα σύγχρονης γεωργικής πρακτικής που στοχεύει, μέσα από τη σχολαστική καταγραφή και τον έλεγχο όλων των εισροών και εκροών στη γεωργική εκμετάλλευση, στην ισόρροπη ανάπτυξη μιας οικονομικής και κερδοφόρας παραγωγής με σεβασμό ως προς το περιβάλλον και την ασφάλεια τόσο του παραγωγού όσο και του τελικού χρήστη. Στην Ελλάδα το νέο αυτό παραγωγικό μοντέλο ελέγχεται από τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) με διακριτικό τίτλο Agrocert. Το Σύστημα βασίζεται στο εθνικό πρότυπο Agro 2-1 και Agro 2-2 με τα οποία καθορίζονται οι απαιτήσεις και οι κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν. Εκτός από τον AgroCert δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και άλλοι τρεις Πιστοποιητικοί Οργανισμοί.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ορθή καλλιεργητική Πρακτική, Έδαφος, Πιστοποιημένη ολοκληρομένη διαχείριση, Ροδακινοπαραγωγή, Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρνισσας, Ακτινίδια
Subjects: Π > Ποιοτικός έλεγχος
Ρ > Ροδακινιά
Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 13 Mar 2015 16:05
Last Modified: 16 Mar 2015 12:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/663

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top