Η επίδραση της θερμοκρασίας στις φυσικοχημικές ιδιότητες και τα συστατικά του αγελαδινού γάλακτος = The effect of temperature on the physiochemical properties and constituents of bovine milk

Στερνιώτη, Θεοδώρα (2009) Η επίδραση της θερμοκρασίας στις φυσικοχημικές ιδιότητες και τα συστατικά του αγελαδινού γάλακτος = The effect of temperature on the physiochemical properties and constituents of bovine milk. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp1_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (774kB)

Abstract

Το γάλα είναι μια πολυσύνθετη βιολογική έκκριση στην οποία συναντούνται όλες οι μορφές διαμερισμού (αδρομερής, κολλοειδής, μοριακός). Το γάλα από τη φύση προορίζεται για άμεση κατανάλωση, για τη διατροφή των νεογέννητων θηλαστικών ζώων και του ανθρώπου και θεωρείται η πληρέστερη απλή τροφή που υπάρχει στη φύση. Ωστόσο στις γαλακτοπαραγωγικές εκμεταλλεύσεις το γάλα αποθηκεύεται για διάφορα χρονικά διαστήματα, που ποικίλλουν από λίγες ώρες μέχρι αρκετές ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ψύχεται, θερμαίνεται, και αναδεύεται σε διάφορους βαθμούς. Αυτές οι επεξεργασίες προκαλούν κάποιες φυσικές αλλαγές και επιτρέπουν ενζυματικές και μικροβιολογικές αλλαγές που μπορούν να αλλάξουν τις ιδιότητες επεξεργασίας του γάλακτος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαραντίδης Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Ιδιότητες γάλακτος, Αγελαδινό γάλα
Subjects: Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 13 Mar 2015 11:37
Last Modified: 13 Mar 2015 11:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/658

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top