Προϊόντα γάλακτος και οι μικροβιολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα τους

Τσάμης, Διονύσιος (2006) Προϊόντα γάλακτος και οι μικροβιολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα τους. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap35_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (346kB)

Abstract

Το γάλα είναι πολύ σημαντικό τρόφιμο για τον άνθρωπο και αυτό φαίνεται από το γεγονός, ότι ακολουθεί το διαιτολόγιό του σε όλη τη ζωή του. Παράλληλα όμως είναι και ένα αλλοιώσιμο τρόφιμο. Ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει την διατήρησή του είναι οι διάφοροι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στο περιβάλλον. Οι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στο περιβάλλον του ανθρώπου και μολύνουν τις τροφές του και απειλούν την υγεία του χωρίζονται σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες. Στα βακτήρια, τους μύκητες , τις ζύμες και τους ιούς. Έτσι ο άνθρωπος προσπαθώντας να το διατηρήσει, δημιούργησε κάποιες τεχνικές που συνέβαλαν στην διατήρηση του γάλακτος. Παράλληλα όμως με πρώτη ύλη το γάλα δημιούργησε και άλλα προϊόντα εμπλουτίζοντας έτσι το διαιτολόγιό του. Όμως και εδώ οι μικροοργανισμοί απειλούν με αλλοιώσεις τα διάφορα προϊόντα εντείνοντας την προσοχή του ανθρώπου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαγγανάρης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Μικροβιολογικοί κίνδυνοι, Βιοσύνθεση των συστατικών του γάλατος, Παστεριωμένο γάλα, Τυρί, Ελληνικός Κώδικας Τροφίμων και Ποτών
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 13 Mar 2015 15:45
Last Modified: 01 Apr 2015 10:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/657

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top