Εφαρμογή του συστήματος HACCP στη βιομηχανία κρεάτων και πουλερικών

Σμέρου, Αγγελική (2006) Εφαρμογή του συστήματος HACCP στη βιομηχανία κρεάτων και πουλερικών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap88_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (609kB)

Abstract

Η Ανάλυση Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου – HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) στη βιομηχανία τροφίμων αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση, την εκτίμηση και τον έλεγχο των κινδύνων (βιολογικών, χημικών και φυσικών ) σε όλα τα στάδια της παραγωγής από την ανάπτυξη και την συγκομιδή των πρώτων υλών μέχρι την διανομή και τη χρήση του προϊόντος από τους καταναλωτές. Το HACCP είναι ένα προληπτικό σύστημα διασφάλισης της ασφάλειας στα τρόφιμα που επικεντρώνεται στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (CCPs), όπου μπορεί να ελεγχθούν οι κίνδυνοι. Αποτελεί ένα σύστημα αλληλοδιαδεχόμενο ενεργειών, με στόχο την εξασφάλιση του υψηλότερου δυνατού βαθμού ασφάλειας των τροφίμων. Ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων ασφάλειας για τα τρόφιμα. Αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια των τροφίμων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιότσιας Αρσένιος
Uncontrolled Keywords: HACCP, Ποιότητα, Ασφάλεια, Κρεατικά είδη, Βιολογικοί κίνδυνοι, Μόλυνση, Εθνικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ISO 9000 : 1994
Subjects: Π > Ποιοτικός έλεγχος
Π > Πουλερικά - Ασθένειες
Τ > Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 13 Mar 2015 09:16
Last Modified: 01 Apr 2015 07:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/649

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top