Η επίδραση της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος και του επιπέδου των πρωτεϊνών στο σιτηρέσιο πάνω στην γαλακτοπαραγωγή των χοιρομητέρων και στην ανάπτυξη των χοιριδίων

Σπάχου, Παναγιώτα (2008) Η επίδραση της έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος και του επιπέδου των πρωτεϊνών στο σιτηρέσιο πάνω στην γαλακτοπαραγωγή των χοιρομητέρων και στην ανάπτυξη των χοιριδίων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp29_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (107kB)

Abstract

Η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, πάνω από 25oC, έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της όρεξης για τροφή και της γαλακτοπαραγωγής της χοίρου, συνεπώς και του ρυθμού ανάπτυξης των νεογνών. Στις περισσότερες έρευνες, οι επιδράσεις της υψηλής θερμοκρασίας στην γαλακτοπαραγωγή μπορούν να εξηγηθούν μέσω της μείωσης της θρεπτικής αξίας του σιτηρεσίου σε συνδυασμό με τη μείωση της τροφής. Στοιχεία και άλλων ερευνών δείχνουν ότι υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος στην γαλακτοπαραγωγή. Η αλλαγή της πρόσληψης τροφής σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να αντιμετωπιστεί χρησιμοποιώντας σιτηρέσιο με προσθήκη λίπους, ή μειώνοντας τη συγκέντρωση της ολικής πρωτεΐνης. Παρόλα αυτά όμως, η ανταπόκριση των χοιριδίων στα διάφορα συστήματα διατροφής σε σχέση με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, δεν έχουν περιγραφεί επαρκώς.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καβουρίδου Αικατερίνη
Uncontrolled Keywords: Εκτροφή χοίρων
Subjects: Ζ > Ζωοτροφές
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 13 Mar 2015 08:34
Last Modified: 16 Mar 2015 10:55
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/644

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top