Η ελληνική γεωργία και η χρηματοδότηση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πλωτάς, Νικόλαος (2006) Η ελληνική γεωργία και η χρηματοδότηση της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap47_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (468kB)

Abstract

Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση της ελληνικής γεωργίας, καθώς και η προσέγγιση των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη της στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και της διευρυμένης Ε.Ε. Η εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, "Η ελληνική γεωργία και οι τρόποι χρηματοδότησης της", περιλαμβάνει δύο κεφάλαια. Στο πρώτο, που ονομάζεται "Η ελληνική γεωργία σήμερα", γίνεται παρουσίαση της διάρθρωσης της ελληνικής γεωργίας καθώς και της εξέλιξης βασικών οικονομικών δεικτών όπως το εργατικό δυναμικό, το γεωργικό εισόδημα, το εμπορικό ισοζύγιο κ.ά. Στο δεύτερο κεφάλαιο, με τον τίτλο "Οι τρόποι χρηματοδότησης της ελληνικής γεωργίας", γίνεται προσπάθεια διάκρισης των τρόπων χρηματοδότησης της γεωργίας ανάλογα με την πηγή τους. Η κύρια κατηγοριοποίηση είναι σε ίδια και ξένα κεφάλαια. Το δεύτερο μέρος, "Η Ε.Ε. φορέας χρηματοδότησης της γεωργικής ανάπτυξης", περιλαμβάνει δύο κεφάλαια. Στο πρώτο, "Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο χώρο της γεωργίας", παρουσιάζεται ο καθοδηγητικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στις εκπονήσεις των διαφόρων αναπτυξιακών προγραμμάτων της ελληνικής γεωργίας. Ουσιαστικά γίνεται η παρουσίαση της ΚΑΠ καθώς και των σημαντικότερων αλλαγών της από την αρχή εφαρμογής της. Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο "Τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης" αναφέρεται στα ποσά που δαπανά η Ε.Ε. για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων της ΚΑΠ.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Διάρθρωση αγροτικής παραγωγής, Χρηματοδότηση ελληνικής γεωργίας
Subjects: Α > Αγροτική ανάπτυξη - Ελλάδα
Ε > Επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 12 Mar 2015 11:46
Last Modified: 30 Mar 2015 12:26
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/630

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top