Νέες τάσεις στους αγροτικούς συνεταιρισμούς: διερεύνηση των τάσεων-απόψεων των γεωργών στην περιοχή της Καστοριάς = New trends in agricultural coopetatives: investigation of the views of farmers in the region of Kastoria

Σουλιώτη, Αρετή (2013) Νέες τάσεις στους αγροτικούς συνεταιρισμούς: διερεύνηση των τάσεων-απόψεων των γεωργών στην περιοχή της Καστοριάς = New trends in agricultural coopetatives: investigation of the views of farmers in the region of Kastoria. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap16_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Οι πρώτοι συνεταιρισμοί κάνανε την εμφάνισή τους τον 19ο αιώνα, με πρωτοπόρο αυτόν των Αμπελακίων. Σε όλη τη διάρκεια «ζωής» τους όμως αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Συνάντησαν πολέμους, τη δικτατορία και πολλές νομοθετικές αλλαγές. Ποιοι όμως είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά οι συνεταιρισμοί του Νομού Καστοριάς στον 21ο αιώνα; Φταίει η ελλιπής μόρφωση και ενημέρωση των διοικητικών στελεχών, των μελών ή και των δύο; Φταίει η έλλειψη κονδυλίων από το κράτος; Οι ποσότητες που παράγονται επαρκούν για τη σωστή λειτουργία τους; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν από τα ίδια τα μέλη των συνεταιρισμών της περιοχής της Καστοριάς. Κύριο μέλημά μας είναι να βοηθήσει η έρευνα στη συγκεκριμένη περιοχή και να βρεθούν τα αδύνατα στοιχεία τα οποία «σκοτώνουν» τελικά τους συνεταιρισμούς και σε τελική φάση να βοηθήσουμε στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Τόπος διαμονής Επάγγελμα, Καλλιέργειες, Αντικρουόμενα συμφαίροντα, Αγρότες
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Β > Βαμβάκι
Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 12 Mar 2015 08:03
Last Modified: 16 Mar 2015 09:51
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/596

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top