Η ΚΑΠ στον ελληνικό αγροτικό τομέα: μια κριτική παρουσίαση

Σερέτης, Χρήστος (2013) Η ΚΑΠ στον ελληνικό αγροτικό τομέα: μια κριτική παρουσίαση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap18_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (253kB)

Abstract

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) είναι ένα μεγάλο επίτευγμα στην ιστορία της γεωργίας, γιατί είναι η πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινής πολιτικής για ένα τομέα της οικονομίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ως επιστήμη η Αγροτική Πολιτική εξετάζει τις αρχές , του στόχους και τα εφαρμοζόμενα μέτρα της πολιτικής στο γεωργικό τομέα, καθώς και τι συνέπειες των μέτρων και τις ενδεχόμενες διορθωτικές κινήσεις. Αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελείται από σύνολο κανόνων και μηχανισμών, που ρυθμίζουν την παραγωγή, το εμπόριο και την επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας όλο και μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη της υπαίθρου. Περιγράφει ένα σύνολο νόμων σχετικών με την γεωργία και την διακίνηση αγροτικών προϊόντων και όλες τις εκβάσεις που προκύπτουν, όπως η σταθερότητα των τιμών, η ποιότητα των προϊόντων, η επιλογή προϊόντων, η χρήση του εδάφους και η απασχόληση στον αγροτικό κλάδο.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Αγροτική Πολιτική, Φυτική παραγωγή, Ζωϊκή παραγωγή, Έλεγχος υγείας, Φρούτα, Λαχανικά, Ψάρια, Δημητριακά, Δέρματα, Καλαμπόκι
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Κ > Κοινή Αγροτική Πολιτική
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 20:00
Last Modified: 01 Apr 2015 09:57
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/593

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top