Από την ασπερτάμη στη στέβια

Παπουτσάκη, Ειρήνη-Ιωάννα (2013) Από την ασπερτάμη στη στέβια. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap52_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι διατροφικές συνήθειες ενός λαού επηρεάζονται από πολλούς και διάφορους παράγοντες, όπως είναι το έδαφος της χώρας, το κλίμα της, η οικονομική κατάσταση αλλά και η ύπαρξη πολέμου ή ειρήνης. Παρατηρώντας κανείς τον τρόπο διατροφής των σύγχρονων ανθρώπων θα εντοπίσει μεγάλες αντιθέσεις και διαφορές τόσο σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές όσο και από χώρα σε χώρα και από περιοχή σε περιοχή. Οι νοοτροπίες και οι συνήθειες στον τρόπο ζωής καθορίζουν και την διατροφή των ανθρώπων. Οι διαφορές αυτές παρουσιάζονται σε όλα τα είδη των τροφίμων, ακόμα και στην ζάχαρη. Η λευκή ζάχαρη που ήταν παρούσα σε κάθε σπίτι σήμερα έχει αντικατασταθεί από διάφορες άλλες γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη και η πιο σύγχρονη ουσία στέβια. Στην εργασία μας λοιπόν θα αναλύσουμε τις διαφορετικές αυτές συνήθειες και θα μελετήσουμε τις δύο αυτές γλυκαντικές ουσίες που έχουνεισχωρήσει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Διατροφικές συνήθειες, Εντατικοποίηση γεωργίας, Βιομηχανική και τεχνολογική ανάπτυξη, Διατροφικό μοντέλο, Διατροφικά σκάνδαλα, Υποκατάστατα ζάχαρης, Ασπαρτάμη, Πρότυπο της δίαιτας, Διατροφικοί μύθοι
Subjects: Δ > Διασφάλιση ποιότητας
Σ > Στέβια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 19:41
Last Modified: 21 Sep 2015 07:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/591

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top