Αναγνωριστική μελέτη πατατοκαλλιέργειας στην Τρίπολη & τεχνοοικονομική Ανάλυση

Μητρόπουλος, Γεώργιος (2013) Αναγνωριστική μελέτη πατατοκαλλιέργειας στην Τρίπολη & τεχνοοικονομική Ανάλυση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap23_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι στις μέρες μας πιο ρεαλιστικός από κάθε άλλη χρονική στιγμή. Τα τελευταία χρόνια μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη με την οικονομική κρίση, θα ήταν καλό να κάνουμε μια στροφή στην πρωτογενή παραγωγή που μέχρι πρότινος ήταν ένας βασικός πόρος του ΑΕΠ της χώρας μας. Θα αναλύσουμε τις βασικές έννοιες καλλιέργειας, παραγωγής, κόστους και αναλυτικά τα βήματα που χρειάζονται για να καταλάβουμε πως από τη σπορά μέχρι τη διάθεση θα είναι, αν θα είναι, κερδοφόρος η επένδυση της καλλιέργειας πατάτας. Πρέπει όμως να κατανοήσουμε τη λειτουργία μιας βασικής καλλιέργειας που υπήρχε στη χώρα μας από παλιά για να δούμε με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει αποδοτικότερη, εάν και κατά πόσο είναι επικερδής με τα σημερινά δεδομένα, αναλογιζόμενοι πως στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας δε δέχτηκαν όλοι οι αγρότες να λάβουν μέρος στον αναδασμό με επίπτωση το αυξημένο κόστος παραγωγής ανά στρέμμα. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να δούμε μέσα από την παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής εάν, ειδικά στην περιοχή της Τρίπολης, αξίζει να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά με την παραγωγή και διάθεση πατάτας.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Τεχνοοικονομική ανάλυση, Υδρολογικά στοιχεία, Προετοιμασία του εδάφους, Σπούντα, Ούλτρα, Ελβίρα, Καλλιεργητικές φροντίδες, Βακτηριολογικές ασθένειες, Ιολογικές ασθένειες, Χημική Καταπολέμηση
Subjects: Ο > Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα
Π > Πατάτες
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 15:01
Last Modified: 25 Sep 2015 08:23
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/584

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top