Ζυμωμένα προϊόντα από γάλα κατσίκας, γαϊδούρας και βουβαλιού = Fermented products from goat, donkey and buffalo milk

Βλάμη, Γεωργία (2013) Ζυμωμένα προϊόντα από γάλα κατσίκας, γαϊδούρας και βουβαλιού = Fermented products from goat, donkey and buffalo milk. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap27_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (462kB)

Abstract

Η Διεθνής Ένωση Γάλακτος (FIL-IDF) ορίζει σαν ζυμώμενα γάλατα (Fermented Milks) τα προϊόντα που παρασκευάζονται από γάλατα (πλήρη, μερικώς ή πλήρως αποβουτυρωμένα, συμπυκνωμένα ή παρασκευασμένα από σκόνη γάλακτος πλήρως ή μερικώς αποβουτυρωμένη), ομογενοποιημένα ή όχι, παστεριωμένα ή αποστειρωμένα και ζυμώμενα με τη βοήθεια ειδικών μικροοργανισμών. Επομένως, πρόκειται για μια σειρά από προϊόντα τα οποία παράγονται ύστερα από ζύμωση και όξινη πήξη του γάλακτος με τη βοήθεια οξυγαλακτικών βακτηρίων. Ανάμεσα στα προϊόντα αυτά πρωταρχική θέση σε παγκόσμια κλίμακα διαθέτει η γιαούρτη, ενώ μεγάλης σημασίας για ορισμένες χώρες είναι επίσης και προϊόντα όπως τα kefir, koumiss και οξύγαλα. Η εργασία αφορά στα ζυμώμενα γαλακτοκομικά προϊόντα και πιο συγκεκριμένα, γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση προερχόμενα από κατσικίσιο, βουβαλίσιο και γαϊδουρινό γάλα. Σκοπός της εργασίας είναι να εξεταστούν και να επισημανθούν τα οργανοληπτικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών, να περιγραφούν τα ζυμωμένα προϊόντα που προκύπτουν από αυτά τα είδη γαλάτων και τις ιδιότητες του καθενός, να αναλυθεί η θρεπτική τους αξία, και οι ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να διαθέτουν τα συγκεκριμένα γάλατα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Σαλακίδου Χρυσάνθη
Uncontrolled Keywords: Ζύμωση τροφίμων, Ζυμωμένα προϊόντα γάλακτος, Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά (Γάλα), Θρεπτική αξία (Γάλα), Kefir, Koumiss
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 12:17
Last Modified: 01 Apr 2015 09:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/570

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top