Αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περίπτωση της πόλεως της Λεμεσού

Αναστασίου, Ευθύμιος (2013) Αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περίπτωση της πόλεως της Λεμεσού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap54_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Μετά τον πρόλογο και την εισαγωγή ακολουθεί το πρώτο κεφάλαιο, στο οποίο επιχειρείται μια σύντομη περιγραφή του ιστορικού και οργανωτικού πλαισίου. Επίσης, καταγράφεται η περιβαλλοντική νομοθεσία και πολιτική, οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν, η κοινωνικο-οικονομική κατάσταση του πληθυσμού, διάφορες συνθήκες υγείας και χρήση ενέργειας, καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές του τουρισμού. Το δεύτερο κεφάλαιο επικεντρώνεται στην πόλη της Λεμεσού. Αφού γίνει μια ιστορική και κοινωνικο-οικονομική ανασκόπηση στην οποία σημειώνεται ο πληθυσμός, αναφέρεται ο τουρισμός και η οικονομία, γίνεται σχολιασμός της περιβαλλοντικής πολιτικής και αξιοποίησης του εδάφους της Λεμεσού. Εξάλλου, γίνεται επίσης αναφορά στις αστικές μεταφορές της πόλης και στην υδατοπρομήθεια. Το τρίτο κεφάλαιο αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά από ένα ορισμό, ακολουθεί αναφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση στην Κύπρο, στην πολεοδομική νομοθεσία, ενώ καταγράφονται διάφορες πρόνοιες και νομοθεσίες. Επιπλέον, παρουσιάζονται οι διάφορες υποεπιτροπές του Δήμου, οι αρμοδιότητές τους και οι εξουσίες τους, με σημείο αναφοράς τον Δήμαρχο, τη Διαχειριστική Επιτροπή και διάφορες υπηρεσίες του Δήμου. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται σύντομη αναφορά στις διεθνείς συμβάσεις που αφορούν στο Δήμο του Λεμεσού, ενώ ακολουθεί ο επίλογος και τα παραρτήματα στα οποία περιλαμβάνονται ο Περί του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νόμος, δύο συνεντεύξεις (με Δημοτικό Σύμβουλο και Δημοτικό Υπάλληλο) και τα συμπεράσματα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Κύπρος, Λεμεσός, Τοπική αυτοδιοίκηση (Κύπρος)
Subjects: Τ > Τοπική αυτοδιοίκηση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 12:08
Last Modified: 16 Mar 2015 08:00
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/569

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top