Κυριότερα αίτια θανάτων και αποζημιώσεων κτηνοτρόφων της Δυτικής Μακεδονίας με βάση τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων κατά το έτος 2011

Παλιόπουλος, Λάμπρος (2013) Κυριότερα αίτια θανάτων και αποζημιώσεων κτηνοτρόφων της Δυτικής Μακεδονίας με βάση τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων κατά το έτος 2011. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp1_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (637kB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία επιχειρείται η καταγραφή των κυριότερων αιτιών θνησιμότητας των αιγοπροβάτων για τους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας. Αρχικά γίνεται αναφορά στον Ελληνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.), όπου σημειώνονται πληροφορίες σχετικά με τον σκοπό αλλά και το έργο του οργανισμού αυτού. Ακολουθούν οι κυριότερες ασθένειες των αιγοπροβάτων που αποβαίνουν θανάσιμες, με μια σύντομη αναφορά στην κάθε μία ξεχωριστά, όπως αυτές δόθηκαν από τον ΕΛ.Γ.Α. (γαγγραινώδη μαστίτιδα, παραφυματίωση, λοιμώδη αγαλαξία αλλά και προϊούσα πνευμονία των αιγοπροβάτων). Στο τρίτο κεφάλαιο της εργασίας, πραγματοποιείται στατιστική ανάλυση των δεδομένων που παραχωρήθηκαν από τον ΕΛ.Γ.Α., ώστε να καταγραφούν οι λόγοι αποζημίωσης των κτηνοτρόφων. Οι πίνακες περιλαμβάνουν στατιστικά ως προς τα αίτια θνησιμότητας (λύκο, πυρκαγιά, ασθένειες κ.α.), τον κάθε Νομό ξεχωριστά αλλά και συγκεντρωτικά στην Δ. Μακεδονία. Τέλος, σειρά έχουν τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων του ΕΛ.Γ.Α., όπου γίνεται λόγος τόσο στις κυριότερες αιτίες θανάτου, όσο και στα ποσοστά των υπολοίπων αιτίων θνησιμότητας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κουρουσέκος Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Θνησιμότητας αιγοπροβάτων, Αποζημιώσεις κτηνοτρόφων, Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων(ΕΛ.Γ.Α.)
Subjects: Α > Αιγοπροβατοτροφία – Ελλάδα
Θ > Θνησιμότητα
Ζ > Ζώα - Ασθένειες
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 09:58
Last Modified: 01 Apr 2015 11:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/560

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top