Εφαρμογή συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια του αμπελιού

Μυλωνά, Αικατερίνη (2006) Εφαρμογή συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια του αμπελιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap91_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (228kB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία περιγράφονται αρχικά οι απαιτήσεις της εφαρμογής συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή όπως, για παράδειγμα, οι γενικές απαιτήσεις, η πολιτική, ο προγραμματισμός, τα περιβαλλοντικά θέματα, οι νομικές και άλλες απαιτήσεις, οι σκοποί και στόχοι, η οργάνωση και οι αρμοδιότητες, η κατάρτιση των απασχολουμένων, επικοινωνία, η τεκμηρίωση, ο χειρισμός των εγγράφων, η ιχνηλασιμότητα του γεωργικού προϊόντος, ο έλεγχος του συστήματος, η παρακολούθηση και οι μετρήσεις, ο χειρισμός μη συμμορφώσεων, οι καταγραφές και τα αρχεία, η επιθεώρηση του συστήματος και, τέλος, η ανασκόπηση από την διοίκηση. Στη συνέχεια αναλύονται οι απαιτήσεις του προτύπου Agro 2.2 για εφαρμογή στη φυτική παραγωγή, και συγκεκριμένα στην αμπελοκαλλιέργεια, οι οποίες αφορούν στο πολλαπλασιαστικό υλικό, τη διαχείριση του εδάφους, την παρακολούθηση των μετεωρολογικών δεδομένων, τη λίπανση, την άρδευση, τη φυτοπροστασία, τη συγκομιδή, τη διαχείριση ρύπων και, τέλος, την υγεία, ασφάλεια και κατάρτιση των εργαζομένων. AGRO 2-1 Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος – Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Γεωργική Παραγωγή. Μέρος 1: Προδιαγραφή

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπουλούμπαση Ελισάβετ
Uncontrolled Keywords: Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Αμπέλι, Καλλιεργητικές Φροντίδες
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 09:10
Last Modified: 13 Mar 2015 10:57
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/557

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top