Το HACCP στη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος στο τομέα παραγωγής κρεατοσκευασμάτων (μπιφτέκι, σουτζουκάκι, κεμπάπ)

Μπουρδάνη, Ελένη (2006) Το HACCP στη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος στο τομέα παραγωγής κρεατοσκευασμάτων (μπιφτέκι, σουτζουκάκι, κεμπάπ). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap105_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (719kB)

Abstract

Η πτυχιακή αυτή εργασία αναλύει και περιγράφει πώς ένα σύστημα HACCP εφαρμόζεται σε μια βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος στο τομέα των κρεατοσκευασμάτων. Αρχικά γίνεται αναφορά στο σύστημα HACCP, στην εξέλιξη του, στους λόγους και στα προβλήματα από την εφαρμογή του και μέσα από ποια στάδια εφαρμόζεται. Μετά παρουσιάζεται ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του HACCP, πώς συγκροτείται η ομάδα του HACCP και από τι εκπαίδευση περνάει. Για την εφαρμογή του συστήματος HACCP υπάρχουν κάποιες προαπαιτήσεις όπως είναι οι κανόνες ορθής ΟΒΥΠ, τα προγράμματα καταπολέμησης τρωκτικών και εντόμων, εκπαίδευσης, καθαριότητας και απολυμάνσεων, διαχείρισης κρίσεων, προληπτικής συντήρησης εξοπλισμού, βαθμονόμηση των οργάνων και το σύστημα ελέγχου ποιότητας προμηθευτών. Μέχρι την ανάλυση κινδύνων προηγούνται κάποια βήματα, αυτά είναι η ανασκόπηση και οι κατηγορίες κινδύνων, μέτρα για τον έλεγχο τους, μικροβιολογικές αναλύσεις, περιγραφή προϊόντος και το διάγραμμα ροής της παραγωγικής διαδικασίας

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Βιομηχανία κρέατος, Μπιφτέκι, Σουτζουκάκι, Κεμπάπ, Παραγωγική διαδικασία, Σύστημα HACCP
Subjects: Κ > Κρέας
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 08:39
Last Modified: 13 Mar 2015 10:44
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/554

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top