Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος επιδορπίου γιαούρτης

Μπεσίρης, Σταύρος (2006) Παραγωγή και ποιοτικός έλεγχος επιδορπίου γιαούρτης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap12_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (554kB)

Abstract

Η γιαούρτη είναι ένα από τα πιο γνωστά γαλακτοκομικά προϊόντα. Προέρχεται από την πήξη του νωπού γάλακτος και παράγεται από την ζύμωση αυτού με οξυγαλακτικά βακτήρια. Η γιαούρτη, από την αρχαιότητα ακόμη έχει συμπεριληφθεί στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου και αποτελεί από μόνη της ένα πλήρες γεύμα πλούσιο σε θρεπτική αξία, διότι είναι μια τροφή υψηλής βιολογικής ουσίας, εύληπτη, εύγευστη και εύπεπτη. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, δίνονται οι ορισμοί, της γιαούρτης, του επιδορπίου γιαούρτης, καθώς και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του όπως επίσης και οι διεργασίες που ακολουθούνται για την περάτωση της παραγωγής του. Ακόμα αναλύεται με ακρίβεια ο τρόπος παραγωγής του επιδορπίου γιαούρτης από την στιγμή της παραλαβής των πρώτων υλών από την βιομηχανία, μέχρι και την στιγμή που το προϊόν θα είναι έτοιμο για κατανάλωση. Τέλος γίνεται εκτεταμένη αναφορά στον ποιοτικό έλεγχο στον οποίο υποβάλλεται το προϊόν, ώστε να πληρεί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται από την πλευρά της νομοθεσίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιαβάσης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Γιαούρτη, Επιδόρπιο γιαούρτης, Στάδια επεξεργασίας, Ομογενοποίηση, Οξυγαλακτική καλλιέργεια, Ποιοτικός έλεγχος, Κρίσιμα σημεία ελέγχου, HACCP
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 08:32
Last Modified: 01 Apr 2015 09:50
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/552

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top