Η κοινή αγροτική πολιτική και η σημασία της στον αγροτικό τομέα

Μπαρτζώκα, Παγώνα (2006) Η κοινή αγροτική πολιτική και η σημασία της στον αγροτικό τομέα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap80_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (287kB)

Abstract

Κάθε κράτος παρεμβαίνει σε όλους του τομείς της οικονομίας και ασκεί σε καθένα από αυτούς την πολιτική που έχει επιλέξει. Αυτή η παρέμβαση, ιδιαίτερα στον τομέα της γεωργίας αποτελεί αυτό που ονομάζουμε Αγροτική Πολιτική. Η Αγροτική Πολιτική εξετάζει τις αρχές, τους στόχους και τα μέτρα της Πολιτικής στο γεωργικό τομέα όπως επίσης και τις συνέπειες αλλά και τις διαρθρωτικές κινήσεις. Η Αγροτική Πολιτική βασίζεται κυρίως στη Γεωργική Οικονομική αλλά και την Εφαρμοσμένη Κοινωνική Οικονομική. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πολιτική που καθιερώθηκε στον Ευρωπαϊκό χώρο. Η Αγροτική Πολιτική έχει ως στόχο την επίτευξη αναπτυξιακών σκοπών σε κάθε κράτος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι συχνά χρησιμοποιείται ο όρος «Αγροτική» Πολιτική και Κοινή «Αγροτική» Πολιτική (ΚΑ.Π.), ενώ σε διάφορα άλλα κείμενα συναντάται ο όρος «Γεωργική».

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης, Διαφοροποίηση, Παραγωγικές επιλογές, Εθνικό απόθεμα Δικαιωμάτων, Γεωργία, Κτηνοτροφία Δάση, Αλιεία
Subjects: Α > Αγροτική πολιτική
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 08:27
Last Modified: 13 Mar 2015 10:33
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/551

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top