Η εφαρμογή του GLOBAL GAP στην πιπεριά θερμοκηπίου στην εταιρεία ΚΥΡΒΑΣ Α.Ε. της Ιεράπετρας

Χριστάκη, Μαρία (2011) Η εφαρμογή του GLOBAL GAP στην πιπεριά θερμοκηπίου στην εταιρεία ΚΥΡΒΑΣ Α.Ε. της Ιεράπετρας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap76_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η εργασία αναφέρεται στην ολοκληρωμένη διαχείριση στην καλλιέργεια της πιπεριάς θερμοκηπίου, που εφαρμόζεται σε μια ομάδα παραγωγών στην εταιρεία Κύρβας α.ε στην Ιεράπετρα της Κρήτης , η οποία έχει συμβουλευτικό ρόλο για τους παραγωγούς για να πιστοποιήσουν τα προϊόντα τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου Globalgap. Το globalgap είναι ένα παγκόσμιο πρότυπο που έχει καθιερωθεί ως βασική αναφορά για τις ορθές γεωργικές πρακτικές και καλύπτει όλη τη διεργασία γεωργικής παραγωγής του πιστοποιημένου προϊόντος από πριν τη φύτευση μέχρι την έξοδο του προϊόντος. Στόχος είναι η παραγωγή ασφαλών προϊόντων για τους καταναλωτές έχοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των και την ευημερία των εργαζομένων , και την υγιεινή. Το Globalgap έχει κάποιους γενικούς κανονισμούς που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες διαδικασίες και συγκεκριμένα σχέδια διαχείρισης τα οποία ισχύουν για όλες τις καλλιέργειες μέσω των οποίων υλοποιούνται οι στόχοι του. Οι διαδικασίες αυτές και τα σχέδια διαχείρισης αφορούν όλους όσους έχουν να κάνουν με την εκμετάλλευση της Κύρβας α.ε δηλαδή (το παραγωγό, τον επιβλέπον γεωπόνο, τον επικεφαλή, τον υπεύθυνο του συστήματος της κύρβας) και ελέγχονται για την τήρηση τους από το σύστημα με επιθεωρήσεις μια φορά τουλάχιστον ανά καλλιεργητική περίοδο. Καθώς και στις καλλιεργητικές εργασίες, τη λίπανση, σπορά, τη φύτευση που αλλάζουν ανάλογα με το προϊόν. Για την πιπεριά θερμοκηπίου αυτές οι διαφορές αναφέρονται αναλυτικά στο εύρος της εργασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Προτύπα ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO 2.1/AGRO 2.2., Πρωτοκόλλου EUREPGAP η GLOBALGAP, Σύστημα Ποιότητας ISO 9000, Σύστημα διαχείρισης ποιότητας (QMS), Λυριόμυζα
Subjects: Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Π > Πιπεριές
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 07:58
Last Modified: 20 Oct 2015 08:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/547

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top