Η συγκριτική ανάλυση της εφαρμογής των αλυσίδων μέσου - στόχου στην περίπτωση των βιολογικών, συμβατικών και γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.

Χονδρόπουλος, Κωνσταντίνος (2011) Η συγκριτική ανάλυση της εφαρμογής των αλυσίδων μέσου - στόχου στην περίπτωση των βιολογικών, συμβατικών και γενετικά τροποποιημένων προϊόντων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap35_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (377kB)

Abstract

Η βασικότερη ανάγκη του ανθρώπου είναι η διατροφή, η οποία είναι και ένα καθημερινό πρόβλημα που τον απασχολεί. Πρόβλημα για το ποιο προϊόν θα επιλέξουν και γιατί. Στην εργασία θα αναλυθούν συνοπτικά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται υπέρ και κατά των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, των βιολογικών και των συμβατικών. Από τη μία η καινούργια τεχνολογία δίνει πολλές υποσχέσεις για αύξηση της παραγωγικότητας. Από την άλλη, όμως, διάφορες φωνές ανησυχίας έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Η γνώμη των καταναλωτών ενδιαφέρει παραγωγούς και βιομηχανίες. Με το μοντέλο "αλυσίδα μέσου-στόχο" μπορεί να κατανοηθεί η αντίληψη των καταναλωτών. Το μοντέλο χρησιμοποιεί τη μέθοδο των συνεντεύξεων όπου ο συνεντευξιαζόμενος καταναλωτής τεκμηριώνει οργανωμένα τις σκέψεις του.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιουμάνης Αστέριος
Uncontrolled Keywords: Γενετικά τροποποιημένα, Μεταποιητές, Τούρτες, Δημητριακά, Μπισκότα, Κρύα γεύματα, Φρουτοχυμούς, Κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, Ιεραρχικός Χάρτης Αξιών
Subjects: Β > Βιολογική γεωργία
Β > Βιομηχανία και εμπόριο τροφίμων - Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 07:51
Last Modified: 20 Oct 2015 08:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/545

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top