Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην βιομηχανία κρέατος ζλάτης για την παραγωγή γύρου

Τσακώνη, Αθανασία (2011) Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην βιομηχανία κρέατος ζλάτης για την παραγωγή γύρου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap24_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η εργασία ασχολείται με την εφαρμογή του συστήματος HACCP στην βιομηχανία κρέατος και αλλαντικών ΖΛΑΤΗΣ και συγκεκριμένα στον γύρο. Αρχικά γίνεται μια αναφορά γενικά για το HACCP που έχει να κάνει με τον ορισμό και την ιστορική του εξέλιξη, τους λόγους που το επιβάλλουν, τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτό και τα στάδια εφαρμογής του συστήματος HACCP. Στη συνέχεια γίνεται σχεδιασμός και προετοιμασία του HACCP, όσον αφορά την σύσταση, τους στόχους και τα μέσα εκπαίδευσης της ομάδας HACCP. Για την εφαρμογή του συστήματος HACCP υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, που αποσκοπούν στην ορθή βιομηχανική πρακτική και υγιεινή στις βιομηχανίες, σχετικά με την διαδικασία παραγωγής, τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και το προσωπικό της βιομηχανίας. Επίσης υιοθετούνται μέτρα που αφορούν την καταπολέμηση των τρωκτικών και εντόμων, καθώς κι ένα πρόγραμμα για την καθαριότητα και την απολύμανση που πρέπει να χρησιμοποιούνται στις βιομηχανίες.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), Εφαρμογή της GMP, Προσδιορισμός των κρίσιμων σημείων ελέγχου (CCPs), Ομαδική εργασία, ISO 9000
Subjects: Α > Αλλαντικά - Χρηματοοικονομική ανάλυση
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Τ > Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Mar 2015 17:11
Last Modified: 20 Oct 2015 07:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/540

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top