Διασφάλιση της ποιότητας των μετρήσεων σε εργαστήριο ελέγχου ποιότητας

Τοκατλίδης, Γεώργιος (2011) Διασφάλιση της ποιότητας των μετρήσεων σε εργαστήριο ελέγχου ποιότητας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap8_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (357kB)

Abstract

Το θέμα της παρούσας πτυχιακής διατριβής είναι «Η διασφάλιση της ποιότητας των μετρήσεων σε εργαστήριο ποιότητας ελέγχου χαλβά». Το θέμα αποτελεί ένα σύγχρονο ζήτημα, διότι ο ανταγωνισμός των προϊόντων στην αγορά σήμερα είναι πλέον πολύ μεγάλος και η διασφάλιση της ποιότητας επιβεβλημένη. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η έννοια της ποιότητας με ποικίλες βιβλιογραφικές αναφορές. Στόχος του κεφαλαίου αυτού είναι να διασαφηνιστεί ο όρος στην παραγωγική διαδικασία στις μέρες μας. Στο Δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή για τη σημαντικότητα των μετρήσεων στη ζωή μας και παρατίθενται κάποιοι ορισμοί που έχουν να κάνουν με την διασφάλιση των μετρήσεων, την αξιοπιστία του αποτελέσματος, τα τυχόν σφάλματα των μετρητικών οργάνων και τους γενικούς κανόνες που διέπουν τις μετρήσεις. Το τρίτο κεφάλαιο περιγράφονται οι στόχοι διακρίβωσης σε ένα εργαστήριο ελέγχου ποιότητας, ο απαραίτητος εξοπλισμός του, η συχνότητα της διακρίβωσης αλλά και το ποια διαδικασία ακολουθείται για τη διακρίβωση. Στο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται η σημαντικότητα της οργάνωσης ενός εργαστηρίου και περιγράφεται το ISO 17025 που έχει να κάνει με την διαπίστευση των εργαστηρίων.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Μετρολογία, Διακρίβωση, Ιχνηλασιμότητα, Διαπίστευση, Διακρίβωση Προχοϊδας, Συχνότητα Διακρίβωσης, ISO 17025- Συστήματα Διαχείρισης για εργαστήρια Δοκιμών και Διακριβώσεων, Λειτουργία Προτύπων Εργαστηρίων Διακριβώσεων, Διασφάλιση ποιότητας, Χειρισμός δειγματοληψίας
Subjects: Ε > Εργοστάσια - Διοίκηση και οργάνωση
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Mar 2015 16:57
Last Modified: 20 Oct 2015 07:05
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/538

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top