Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί και η συμβολή τους στην τοπική ανάπτυξη. Η περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας

Στανόγιας, Τραϊανός (2011) Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί και η συμβολή τους στην τοπική ανάπτυξη. Η περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap6_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (589kB)

Abstract

Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά στο ρόλο του αγροτουρισμού και πιο συγκεκριμένα των γυναικείων αγροτουριστικών συνεταιρισμών στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Το πρώτο κεφάλαιο της εργασίας γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης της έννοιας του συνεταιρισμού καθώς και μια συνοπτική ιστορική αναδρομή. Επίσης πραγματεύεται και το νομικό καθεστώς και την διάκριση των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η θέση των γυναικών στους συνεταιρισμούς για να γίνει παρακάτω, στο τρίτο κεφάλαιο αναφορά για την δημιουργία, την ίδρυση και την οργάνωση των γυναικείων συνεταιρισμών, τις δραστηριότητες, τους σκοπούς και τα οφέλη τους. Επίσης παρουσιάζονται τρόποι προώθησης των γυναικείων συνεταιρισμών συνάμα με τα πολλά εμπόδια και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν έως ότου καταφέρουν να μπουν σε πορεία ανάπτυξης. 5 Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η έννοια του αγροτουρισμού Μορφές Αγροτουρισμού, ο ρόλος του στην περιφερειακή ανάπτυξη, οι π ολιτικές υποστήριξης του Αγροτουρισμού όπως επίσης και διαφορά περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα όπως αυτό της κοινοτικής πρωτοβουλίας Leader καθώς και άλλα μέτρα. Γίνεται επίσης μια αναφορά στην γεωγραφία της αγροτουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα καθώς και στον φορέας στήριξης του α γροτουρισμού στην Ελλάδα. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζεται ο ρόλος των γυναικείων συνεταιρισμών στην περιφερειακή ανάπτυξη σε συνδυασμό με τα γεωγραφικά και δημογραφικά στοιχειά νομών της περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα οποία αναφέρεται η παρούσα πτυχιακή εργασία. Στο τέλος του κεφαλαίου παρουσιάζονται και ενδεικτικά κάποιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί των νομών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος
Uncontrolled Keywords: Συνεταιρισμοί γυναικών, Αγροτουρισμός, Δημογραφικά στοιχεία (Δυτική Μακεδονία)
Subjects: Γ > Γυναίκα - Επαγγελματική απασχόληση
Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Mar 2015 16:30
Last Modified: 19 Oct 2015 09:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/535

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top