Η χρησιμοποίηση των ενζύμων στη διατροφή των πτηνών = The use of enzymes in berds eaten habbits

Περπερίδου, Βασιλική (2006) Η χρησιμοποίηση των ενζύμων στη διατροφή των πτηνών = The use of enzymes in berds eaten habbits. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp38_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Τα μονογαστρικά ζώα (χοίροι, πτηνά) αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Γι’ αυτόν το λόγο, απαιτείται η τροφή τους να είναι υψηλής ποιότητας. Δηλαδή, η τροφή τους να περιέχει θρεπτικές ουσίες που να αξιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τον οργανισμό τους. Ο βαθμός όμως, αξιοποίησης των θρεπτικών ουσιών επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με σημαντικότερο τη μεγάλη ποικιλία των συστατικών των ζωοτροφών. Η χρήση των ενζύμων στη διατροφή των μονογαστρικών ζώων είναι σχετικά πρόσφατη, αν και τα πρώτα πειράματα με πτηνά και χοιρίδια έγιναν πριν από 50 περίπου χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία δεκαετία σε πολλές χώρες του κόσμου η προσθήκη ενζύμων στις τροφές των μονογαστρικών ζώων γίνεται συστηματικά. Και αυτό, στα πλαίσια μιας προσπάθειας να βελτιωθούν στο μέγιστο δυνατόν: η αξιοποίηση της τροφής των ζώων, η υγεία και η ευζωϊα τους, η ποιότητα των προϊόντων τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιάννενας Ηλίας
Uncontrolled Keywords: Διατροφή πτηνών, Ένζυμα σε ζωοτροφές, Διατροφή μηρυκαστικών ζώων, Διατροφή μονογαστρικών ζώων, Προβιοτικά
Subjects: Π > Πτηνά - Διατροφή
Ζ > Ζωοτροφές
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 11 Mar 2015 07:51
Last Modified: 01 Apr 2015 07:45
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/533

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top