Η παραγωγή φασολιού η περίπτωση των φασολιών της Πρέσπας

Σουμελίδου, Μαρία (2011) Η παραγωγή φασολιού η περίπτωση των φασολιών της Πρέσπας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap67_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ο Νομός Φλώρινας και συγκεκριμένα η Πρέσπα είναι μια περιοχή της δυτικής Μακεδονίας η οποία διαθέτει ένα ιδανικό οικοσύστημα με εδάφη και κλιματολογικές συνθήκες άριστες για την καλλιέργεια φασολιών και την παραγωγή προϊόντος υψηλής ποιότητας. Η καλλιέργεια του φασολιού στην περιοχή των Πρεσπών, αποτελεί παραδοσιακά καλλιεργούμενο φυτικό είδος. Σήμερα στην Πρέσπα όλες οι συστηματικά καλλιεργούμενες ποικιλίες φασολιού ανήκουν στον αναρριχώμενο συνεχή τύπο με μακρύ αδύναμο βλαστό που χρειάζεται υποστήριγμα και έχει συνεχή άνθηση. Είναι καλλιέργεια με ιδιαίτερες απαιτήσεις, όσον αφορά την θερμοκρασία, αντίθετα εμφανίζει καλή προσαρμοστικότητα σε μεγάλη ποικιλία εδαφών με προτίμηση στα γόνιμα και ελαφρά. Η περίοδος σποράς εντοπίζεται στο χρονικό διάστημα από 10 Απριλίου-15 Μαΐου. Απαραίτητη εργασία μετά το φύτρωμα είναι η στήριξη των φυτών διότι οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι αναρριχώμενες, όπως απαραίτητη είναι και η άρδευση η οποία τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται με σταλακτοφόρους σωλήνες. Η συγκομιδή πραγματοποιείται την περίοδο Σεπτεμβρίου ως αρχές Νοεμβρίου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Όσπρια, Φλώρινα, Πρέσπα, Λίμνες, Καλλιέργειες (Φλώρινα), Φασόλια, Καλλιέργεια φασολιών, Βιολογική καλλιέργεια
Subjects: Β > Βιολογική γεωργία
Φ > Φλώρινα (Ελλάδα ) - Εμπόριο
Φ > Φασόλια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Mar 2015 11:44
Last Modified: 01 Apr 2015 08:33
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/517

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top