Καταγραφή και ανάλυση παραγόντων που επηρεάζουν την οινοποίηση των κυρίων οινοποιήσιμων ποικιλιών που καλλιεργούνται στην αμπελουργική ζώνη της Κω

Σκευοφύλαξ, Μιχάλης (2011) Καταγραφή και ανάλυση παραγόντων που επηρεάζουν την οινοποίηση των κυρίων οινοποιήσιμων ποικιλιών που καλλιεργούνται στην αμπελουργική ζώνη της Κω. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap44_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (355kB)

Abstract

Στην αρχή της πτυχιακής διατριβής γίνετε μια αναφορά για την ιστορία της αμπέλου αλλά και του οίνου. Γίνετε λόγος σε αρχαίους λαούς που καλλιέργησαν και διέδωσαν σε άλλους λαούς τον οίνο όπως οι αρχαίοι Πελασγοί στους Έλληνες που στην συνέχεια οι Έλληνες δίδαξαν τους Ρωμαίους την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή οίνου. Ακόμα αναφέρετε ο ρόλος του οίνου σε διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις. Στη συνέχεια αναλύονται συγκεκριμένες ποικιλίες που καλλιεργούνται στο νησί της Κω που χρησιμοποιούνται για πειραματικούς σκοπούς όπως Μαυροτράγανο, Mourvedre, Λημνιώνα αλλά και ποικιλίες όπως Syrah και Tempranillo που κυκλοφορούν στην αγορά. Στην συνέχεια γίνετε περιγραφή των περιοχών που δίνουν άριστα αποτελέσματα οι συγκεκριμένες ποικιλίες εκφράζοντας το teroir κάθε περιοχής. Έπειτα από την ανάλυση των ποικιλιών περιγράφονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των σταφυλιών χωρίζοντας τους σε δύο κατηγορίες σταθερούς και μεταβλητούς, αλλά και οι λήψεις αποφάσεων που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος όπως ο προσδιορισμός του χρόνου τρυγητού. Στην συνέχεια περιγράφετε η ερυθρή οινοποίηση οι μηχανικές κατεργασίες. Και οι διαδικασίες από την παραλαβή της πρώτης ύλης μέχρι το τελικό προϊόν. Στον επίλογο παρουσιάζετε μια έρευνα σχετικά με την κατανάλωση οίνου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Ποικιλίες κρασιού, Ωρίμανση σταφυλιού, Συγκομιδή σταφυλιών, Σταφυλόμαζα, Οινοποίηση
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Ο > Οίνος και οινοποιία
Σ > Σταφύλια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Mar 2015 11:35
Last Modified: 13 Mar 2015 07:48
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/516

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top