Εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων

Σίσκα, Πανωραία (2011) Εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap70_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (399kB)

Abstract

Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι να μελετήσει, να διερευνήσει και να παρουσιάσει το εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Η μεθοδολογία της εργασίας στηρίζεται στη συλλογή δευτερογενών δεδομένων στην αναζήτηση δηλαδή στοιχείων σχετικά με το εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων, μέσα από βιβλία, άρθρα σε περιοδικά αλλά και μέσα από επίσημους διαδικτυακούς τόπους. Τα αποτελέσματα της εργασίας αναφέρονται στα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία είναι το φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το συμπυκνωμένο, το γάλα υψηλής παστερίωσης και μακράς διάρκειας, το γιαούρτι, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και το ξινόγαλο. Αναφορικά με τις εισαγωγές συμπεράνανε ότι την περίοδο 2001-2006 εμφάνισαν διακυμάνσεις. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε άνοδος της τάξης του 11,7% και το 2006 παρουσίασαν ακόμα μια αύξηση της τάξης του 1,9% σε σχέση με τις εισαγωγές του 2005. Το κυριότερο εξαγωγικό μας προϊόν είναι το γιαούρτι, το οποίο απέσπασε το 66,7% της συνολικής ποσότητας εξαγωγών το 2006. Ακολουθεί ο «ορός γάλακτος και άλλα προϊόντα» με μερίδιο 23,3% το 2006, ενώ πολύ χαμηλά είναι τα μερίδια των άλλων κατηγοριών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Γάλα υψηλής παστερίωσης και μακράς διάρκειας, Γαλακτοκομική παραγωγή, Κώδικας Τροφίμων και Ποτών, Επιδόρπιο, NESTLE ΕΛΛΑΣ ΠΑΓΩΤΑ Α.Ε, ΑΓΝΟ Α.Ε.,
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Mar 2015 11:25
Last Modified: 19 Oct 2015 08:07
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/515

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top