Συμβολή του οικισμού των Αμπελακίων στην αγροτουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Παπαδημητρίου, Ευαγγελία (2011) Συμβολή του οικισμού των Αμπελακίων στην αγροτουριστική ανάπτυξη της περιοχής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap17_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (413kB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται ο παραδοσιακός οικισμός των Αμπελακίων. Πρόκειται για μια περιοχή, της οποίας η ίδρυση τοποθετείται γύρω στο 1454 – 1455, αν και δεν είναι λίγοι οι ιστορικοί που υποστηρίζουν ότι περιοχή, υπήρχε ήδη από τον 13 ο αιώνα. Τα Αμπελάκια είναι ένα παραδοσιακό οικισμός, που σήμερα, πολύ συχνά οι τουρίστες τα επιλέγουν, καθώς αποτελεί, ένα ιδανικό τόπο απόδρασης. Σταδιακά λοιπόν η όλη εμπορική δραστηριότητα της περιοχής, οδήγησε στο να δημιουργηθεί ο πρώτος Συνεταιρισμός. Σήμερα στην περιοχή, λειτουργεί ο τοπικός γυναικείος Συνεταιρισμός, μουσείο ιστορίας και λαογραφίας, όπως επίσης και διάφορα άλλα μνημεία τα οποία μπορούν οι τουρίστες να επισκεφτούν. Ένα από τα χαρακτηριστικά της περιοχής, είναι τα πολλά αρχοντικά που υπάρχουν και δίνουν ένα διαφορετικό αέρα στην περιοχή. Επίσης το εργοστάσιο υφαντουργίας, είναι πολύ γνωστό, τόσο για την παραγωγή κόκκινων νημάτων όσο και για το γεγονός ότι ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας Συνεταιρισμού.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Αγροτουρισμός, Συνεταιρισμός, Αμπελάκια, Αρχιτεκτονικά μνημεία, Παραδοσιακοί Οικισμοί, Λαογραφία, Πολιτιστική κληρονομιά, Τοπική οικονομία
Subjects: Α > Αγροτουρισμός - Διοίκηση και οργάνωση
Σ > Συνεταιρισμοί
Τ > Τουριστική οικονομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Mar 2015 10:18
Last Modified: 19 Oct 2015 06:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/509

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top