Η καλλιέργεια της μηλιάς στη Δυτική Μακεδονία

Ντονέ, Θωμαή (2011) Η καλλιέργεια της μηλιάς στη Δυτική Μακεδονία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap74_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (972kB)

Abstract

Η εργασία παρουσιάζει την καλλιέργεια μήλων στην Δυτική Μακεδονία. Καταγράφονται οι ποικιλίες μήλων που καλλιεργούνται στην Δυτική Μακεδονία, η παραγωγή μήλων διαχρονικά εκφρασμένη σε τόνους και ο αριθμός των δένδρων. Ακόμα το κλίμα και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται. Αναλύονται θέματα που αφορούν την ωρίμαση, συγκομιδή και η τυποποίηση των μήλων. οι κυριότερες ασθένειες που χωρίζονται σε μυκητολογικές, βακτηριολογικές και ιολογικές, και οι κυριότεροι εχθροί. Παρουσιάζεται η Κοινή Οργάνωση Αγοράς, οι αρχές στις οποίες στηρίζεται και οι στόχοι της. Επίσης γνωρίζουμε τελικά την δημιουργία της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς και την νέα μεταρρύθμιση που πραγματοποιήθηκε το 2008.Στην συνέχεια εμφανίζονται οι εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας ολοκληρωμένης και βιολογικής γεωργίας. Πραγματοποιήθηκε έρευνα με τη χρήση ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα για το κατά πόσο είναι ενημερωμένοι οι παραγωγοί για τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας και ολοκληρωμένης και βιολογικής γεωργίας, καθώς και τα μέσα τις τεχνικές τις εισροές τα μηχανήματα και τα εφόδια που έχουν οι ίδιοι στην κατοχή τους και τα χρησιμοποιούν. Επίσης την στάση που κρατούν αυτοί στις διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μέλφου Αικατερίνη
Uncontrolled Keywords: Βιολογική γεωργία, Ποικιλίες μήλων, Ασθένειες μηλιάς, Μορφές καλλιέργειας, Συγκομιδή μήλων, Κοινή Οργάνωση Αγοράς στα Οπωροκηπευτικά, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών
Subjects: Β > Βιολογική γεωργία
Κ > Κοινή Αγροτική Πολιτική
Ο > Οπωροφόρα δένδρα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 10 Mar 2015 09:26
Last Modified: 12 Mar 2015 08:35
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/507

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top