Ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία

Μουχτάρης, Εμμανουήλ (2011) Ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap16_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται γενικά για το γάλα και τα χαρακτηριστικά του. Αναφέρεται ο ορισμός του γάλακτος όπως ορίζει ο Ελληνικός Κώδικας Τροφίμων και Ποτών, γίνεται μια αναφορά στο πρωτόγαλα. Οι φυσικές ιδιότητες του γάλακτος είναι 12 και το γάλα είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών, των δοντιών, της πίεσης, της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου Β και τις ενυδατώσεις. Τα προϊόντα γάλακτος που αναλύονται είναι το γιαούρτι, η κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τα τυριά και το παγωτό. Στο δεύτερο κεφάλαιο καταγράφονται διάφορα στοιχεία για το γάλα. Υπάρχει μια συγκριτική ανάλυση μεταξύ των περιφερειών και των νομών. Παρουσιάζεται ένας πίνακας για το έτος 2009 με το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με τις χώρες της Ε.Ε. Στο τρίτο κεφάλαιο καταγράφονται τα στοιχεία για την Κεντρική Μακεδονία. Αναφέρονται παραγωγές γάλακτος που υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία και υπάρχει μια σύγκριση με το σύνολο χώρας. Υπάρχει αναφορά ανά νομό στη Κεντρική Μακεδονία, τις παραγωγές γάλακτος, τις τιμές και υπάρχει μια σύγκριση μεταξύ των νομών και τέλος γίνεται μια αναφορά στις βιομηχανίες που υπάρχουν στους νομούς που απαρτίζουν την Κεντρική Μακεδονία, που εδρεύουν, τα προϊόντα που παράγουν και πληθυσμό που απασχολούν.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Νομοθεσία γάλακτος, Βούτυρο, Κρέμα γάλακτος, Τυρί, Γιαούρτι, Παγωτό, Γαλακτοκομικές εταιρίες, Ελληνική κτηνοτροφία, Παχυσαρκία, Παστερίωση, Βιολογική ωρίμανση, Οξυγαλακτική καλλιέργεια, Προστασία καταναλωτή
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 09 Mar 2015 16:31
Last Modified: 03 Nov 2015 07:51
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/503

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top