Διαχείριση πληροφοριών διατροφικών σκανδάλων με συγκριτική ανάλυση μέσω ενημερωτικών εντύπων

Μαρμανίδου, Χρυσάνθη (2011) Διαχείριση πληροφοριών διατροφικών σκανδάλων με συγκριτική ανάλυση μέσω ενημερωτικών εντύπων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap5_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (443kB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται το θέμα της διαχείρισης πληροφοριών σε περιπτώσεις διατροφικών σκανδάλων καθώς επίσης προχωρά σε μια συγκριτική ανάλυση της παρουσίασης της νέας γρίπης σε ενημερωτικά έντυπα (συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν τρεις ελληνικές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας.. Αρχικά, στα πρώτα κεφάλαια γίνεται αναφορά στο σκοπό και τους στόχους της έρευνας και στη δομή της πτυχιακής διατριβής, σ την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, στη διατροφική κρίση και σ τις πηγές κινδύνου στα τρόφιμα. Επίσης, στο τέλος του πρώτου κεφαλαίου παρατίθεται ιστορικό των πρόσφατων διατροφικών σκανδάλων. Στα επόμενα δύο κεφάλαια γίνεται αναφορά στις στάσεις των καταναλωτών, τους παράγοντες που τις επηρεάζουν, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τη διαχείριση των αντιδράσεων τους στις κρίσεις του κλάδου των τροφίμων. Επίσης, γίνεται λόγος σχετικά με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων καθώς και τις θέσεις των οργανώσεων καταναλωτών. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρατίθενται βιβλιογραφικές έρευνες σχετικά με τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Στο έκτο κεφάλαιο παρατίθεται με διαγραμματική απεικόνιση ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν τα Μ.Μ.Ε να καλύψουν το ζήτημα της νέας γρίπης, η συχνότητα των άρθρων καθώς και το κατά πόσο επηρεάζουν ή όχι την συμπεριφορά των καταναλωτών. Τέλος, στο έβδομο κεφάλαιο παρατίθενται τα συμπεράσματα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσιουμάνης Αστέριος
Uncontrolled Keywords: Διατροφική ποιότητα, Ασφάλεια τροφίμων, Εμπιστοσύνη καταναλωτή, Γρίπη των πτηνών, Διοξίνες, Γρίπη των χοίρων, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ασφάλεια Τροφίμων
Subjects: Δ > Διατροφικά σκάνδαλα
Δ > Διατροφή - Ποιότητα
Ζ > Ζώα - Ασθένειες
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 09 Mar 2015 16:22
Last Modified: 02 Nov 2015 11:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/502

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top