Παραγωγή μήλων στη Δυτική Μακεδονία

Κυνηγοπούλου, Σοφία (2011) Παραγωγή μήλων στη Δυτική Μακεδονία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap18_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (622kB)

Abstract

Η παρούσα εργασία παρουσιάζει την παραγωγή μήλων στη Δυτική Μακεδονία. Αναφέρονται οι ποικιλίες οι οποίες είναι πιο διαδεδομένες στην Ελλάδα, οι καλλιεργητικές πρακτικές, τα κριτήρια συλλεκτικής ωριμότητας καθώς και οι μέθοδοι συντήρησης των μήλων. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας όπως είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιεργειών και η βιολογική γεωργία. Ακολουθούν αναλυτικά στοιχεία για την παραγωγή μήλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέση που κατέχει η Ελλάδα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε-27. Επιπρόσθετα παρουσιάζονται στοιχεία για την παραγωγή μήλων στην Ελλάδα, όπως είναι η εξέλιξη της καλλιέργειας της μηλιάς, τόσο σε επίπεδο αριθμού δένδρων, όσο και σε επίπεδο παραγωγής σε τόνους, από το έτος ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι και σήμερα. Ακολουθούν γενικά στοιχεία για την Δυτική Μακεδονία, όπως μορφολογία του εδάφους, βασικές κατηγορίες χρήσεως των εκτάσεων κ.α. καθώς και ειδικά στοιχεία για την παραγωγή μήλων. Για την καλύτερη κατανόηση της παρούσας κατάστασης που ισχύει στη Δυτική Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε μια πρωτογενής έρευνα σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις με μήλα. Η εν λόγω πρωτογενής έρευνα, έγινε με την συλλογή ερωτηματολογίων και ως στόχο είχε την αποτύπωση της στάσης των παραγωγών ως προς τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας γενικά και ως προς την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών ειδικότερα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μέλφου Αικατερίνη
Uncontrolled Keywords: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών, Μηλοπαραγωγή, Καλλιεργητικές πρακτικές, Ζιζανιοκτόνα, Ασθένειες της μηλιάς, Red Delicious
Subjects: Β > Βιολογική γεωργία
Ε > Εμπόριο - Ευρώπη
Ο > Οπωροφόρα δένδρα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 09 Mar 2015 09:30
Last Modified: 31 Mar 2015 11:23
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/488

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top