Εμπόριο αγροτικών προϊόντων και ο ρόλος των υπηρεσιών ελέγχου

Κολυβάκη, Μαρία (2011) Εμπόριο αγροτικών προϊόντων και ο ρόλος των υπηρεσιών ελέγχου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap61_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (322kB)

Abstract

Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην ιστορία του εμπορίου. Πώς ξεκίνησε, πώς διαδραματιζόταν ανάμεσα στους αιώνες και τι ισχύει μέχρι σήμερα. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται τα προϊόντα που εισάγει η Ελλάδα και για ποιο λόγο είναι περισσότερα από τα εξαγόμενα, παρόλο που η χώρα είναι κατεξοχήν γεωργική. Επίσης γίνεται αναφορά στο πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις εισαγωγές οι καταναλωτές, έτσι ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό ισοζύγιο της χώρας. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφονται τα κυριότερα προϊόντα εξαγωγής (οπωροκηπευτικά, ελαιόλαδο, ελιά, κρασί, κρόκος, μέλι, σπαράγγι, μαστίχα), ποιοι παράγοντες επιδρούν στην εξαγωγή καθώς και τις βασικές υποδομές καταλληλότητας, ενώ στο τέλος δίνουμε και κάποιες λύσεις για την εξαγωγή όπως η προώθηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό μέσω της γαστρονομίας Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στον ρόλος των υπηρεσιών ελέγχου. Ποιες είναι αυτές, πώς γίνονται οι πιστοποιήσεις, ποιοι φορείς συμμετέχουν και για ποιον λόγο πρέπει να γίνονται έλεγχοι Στο πέμπτο κεφάλαιο δίνεται μία ιδέα εμπορίου, η οποία στηρίζεται στην δημιουργία μιας online πύλης χρηματιστηριακής μορφής για αγροτικά προϊόντα που θα οδηγεί στο να επιτευχθεί ο έλεγχος των τιμών της αγοράς και τελικά να δίνεται ένα πιο φτηνό προϊόν στον καταναλωτή χωρίς μεσάζοντες. Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο θα παραθέσουμε την βιβλιογραφία της εργασίας και κάποιες πηγές απ’ το διαδίκτυο.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ελαιόλαδο, Κρόκος (φυτό), Μαστίχα, Μέλι, Γενικό Χημείου του Κράτους, Σπαράγγι, Αγροτοδιατροφικό τομέας, Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIC, (FAO), Ε.Φ.Ε.Τ., H.A.C.C.P., Προστασία καταναλωτή
Subjects: Α > Αγροτική ανάπτυξη
Κ > Καταναλωτές - Ευρωπαϊκή Ένωση - Προστασία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 09 Mar 2015 09:11
Last Modified: 15 Oct 2015 08:42
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/484

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top