Οι διακυμάνσεις των τιμών των αγροτικών προϊόντων την τελευταία δεκαετία αίτια, προβλέψεις και προσαρμογές σε επίπεδο αγροτικής

Κεφαλούκος, Γεώργιος (2011) Οι διακυμάνσεις των τιμών των αγροτικών προϊόντων την τελευταία δεκαετία αίτια, προβλέψεις και προσαρμογές σε επίπεδο αγροτικής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap25_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (253kB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία το κεντρικό θέμα είναι οι διακυμάνσεις στις τιμές των αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως. Μετά από αρκετές δεκαετίες όπου οι τιμές κινούνταν σταθερά και προς τα κάτω, τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας δραματικής αύξησης στις τιμές βασικών αγροτικών προϊόντων. Η ευμεταβλητότητα βέβαια των τιμών δεν είναι κάτι καινούργιο στο γεωργικό τομέα καθώς πολλάκις στο παρελθόν οι αγορές είχαν να αντιμετωπίσουν διακυμάνσεις. Η ένταση όμως αυτών τα τελευταία χρόνια καθώς και μια σειρά καινοφανών παραγόντων που μοιάζουν να επηρεάζουν τις διακυμάνσεις αυτές, φέρνουν το θέμα στο προσκήνιο και το καθιστούν κεντρικό ζήτημα αυτής της εργασίας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε το τι διακυβεύεται, καθώς αυξήσεις στις τιμές βασικών διατροφικών αγαθών, σημαίνει ότι άνθρωποι με χαμηλή αγοραστική δύναμη θα αδυνατούν να τα αγοράσουν προστιθέμενοι κι αυτοί με τη σειρά τους στον προσβλητικό για τον πολιτισμό μας κατάλογο των λιμοκτονούντων στον πλανήτη.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Σιτηρά, Κριθάρι, Ρύζι, Ζάχαρη, Κρέατα, FAO, FAPRI (Food and Agricultural Policy Research Institute –Ινστιτούτο Έρευνας Πολιτικής Τροφίμων και Γεωργίας)
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Π > Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου
Τ > Τιμές (Οικονομία)
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 09 Mar 2015 08:50
Last Modified: 31 Oct 2015 16:00
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/482

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top